Arch Linux GT 640 sürücüsü kurulmuyor

jAMACİA

Hectopat
Daha fazla  
GT 630 OEM olarak görülen, GT 640 ekran kartımın olduğu sistemde Arch tabanlı distrolarda ekran kartı sürücüsü kuramıyorum. (gerçi Ubuntu hariç hiçbir distroya kuramıyorum.) Kurduktan sonra "neofetch" yapıyorum, "GT 630 OEM" diyor fakat "inxi --g" yaptığımda sürücü olarak "noveaou" kurulu görünüyor. Hafta sonumu buna harcadım fakat sonuç yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
GT 630 OEM olarak görülen, GT 640 ekran kartımın olduğu sistemde Arch tabanlı distrolarda ekran kartı sürücüsü kuramıyorum. (gerçi Ubuntu hariç hiçbir distroya kuramıyorum.) Kurduktan sonra "neofetch" yapıyorum, "GT 630 OEM" diyor fakat "inxi --g" yaptığımda sürücü olarak "noveaou" kurulu görünüyor. Hafta sonumu buna harcadım fakat sonuç yok.
yay -S nvidia-470xx-dkms driverlarınızın kurulumu bu şekilde.

OEM versiyonu Kepler değil mi?

Evet öyleymiş.

Nvidia-470'e, yeni sürücü çıktığı için flag eklemişler. Yok yama eklenmesini bekle yok şu yok bu uğraşılmaz. Bu GPU ile LTS çekirdek ve Nvidia-390 sürücüsünü kullanmak daha mantıklı, en azından sık sık flag eklenmez.

@OzgunP @EldrithcWraith @Lostless kullandığım kart bir laptop kartı değil. Masaüstünde kullanıyorum, şu siteden baktığımda kartımın Kepler'de olduğunu görüyorum. Ayrıca şu an Mint'de 470xx sürümünü kullanıyorum. Uzun geri dönüş için üzgünüm, araya bayram girdi.
Hocam siz aurda nvidia-390xx-dkms yi kurun. Ama bozuk olabilir o zaman pencere yöneticisini durdurup mecburen nvidianın .run uzantılı dosyasından kuracaksınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı