Arch Linux ikinci ekran çalışmıyor

UmutBideci

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
32GB RAM
GTX 1650
AMD Ryzen 3750H
GPU olarak 1650 Mobile kullanıyorum ve ikinci ekranı taktığım zaman bunu görmüyor, başta görüyordu fakat görüntü gelmiyordu ben de driver kurdum ve artık ekranı hiç görmemeye başladı.

Şimdiden teşekkürler.

Kod:
mkdir ~/rapor
dmesg > ~/rapor/dmesg.txt
hw-probe --all --upload > ~/rapor/hw-probe.txt

~/rapor klasörüne 2 dosya oluşacak. Mesajınıza ekleyip paylaşın.

Eğer sistem uzun süredir açıksa dmesg dosyası büyük ve incelemesi zor olur. Sisteme reset atın ve sorunu produce edin. Ardından kodu çalıştırıp çıktıyı paylaşın.

hw-probe kurulu olmayabilir.
Kurulum:

Merhaba.
2 monitörüm var ve 1660 Ti kullanıyorum.
Şunu yapıyorum. Tüm install ve kurulum aşamasında 1 monitör ile ilerliyorum. NVIDIA kurulumu bittikden sonra hangi masaüstü olursa olsun 2. monitörü sorunsuz olarak çalıştırıyorum. KDE bu konuda daha rahat onda yaptığınız ayarlar X11 de sorunsuz aktif olurken, diğerlerinde "sudo nvidia-settings" ile mecburen ekran yerleşim ve primary ayarlarını yapıp sonra da X11 dizinine kaydetmeniz gerekiyor.

Karşılaştığım diğer sorun ise; nedeni bilinmez şekilde alacritiy terminali, özellikle 2. taktığım sol monitöre geçtiğinde aşırı büyük devasa boyutlara çıkması. Bu sorun KDE de olmuyor. Denediğim Xfce ve nadiren de olsa Openbox da oluyor. Diğer masaüstü yönetimlerini denemedim. Ama sanki GNOME da sorunsuz olabilir.

Görüntü gelmemesini ise, ekran ayarları yaptığınız ayarlar kısmında Aktif etme özelliğini açmanız gerekiyor

Monitör naşta gözüküyordu fakat bir ayar değişikliği yapamıyordum ve şu an gözükmüyor, hiçbir verim olmadığından dolayı değiştirmek benim için bir sorun değil şu anlık.

KDE veya XFCE kullanım olarak daha basit.

Ama dediğimi yapın. 2. monitör'ün kablosunu ekran kartından çıkartarak tüm install ve driver update adımlarını yapın. Sonra 2. monitörün bağlantısını yapın.
Ayrıca KDE nin ekran ayarları biraz daha hoş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı