Unity Oyun Programlıyorum 4. Bölüm

Scania R730 v8

Hectopat
Makaleler
3
Yer
İzmir/Aliağa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 5060
İ5 13420H
16GB DDR5 5200MHz RAM
512GB NvMe gen 4x4 ssd
Msi cyborg 15
Meslek
Öğrenci
Bugün ilk olarak oyunuma kule ekledim. Sonra zemin fazla sade olduğu için paint ile az bir şey gölgelendirdim. İnternetten arka plan aldım. Bu arka planı 3 kere kopyaladım. (Çünkü yapacağım oyunda parmağınız ile kaydırınca harita ilerliyor.) İnternetten kaktüs görseli alıp rastgele dekor amaçlı yapıştırdım. Oyuna düşman kulesini ekledim. Düşman kulesinin kodlarını yazdım. Artık düşmanında madencisi var. Ve bu duruma göre otomatik çalışıyor. Örneğin düşmanın 2 veya 1 madencisi varsa hemen yeni madenci üretimine geçiyor (Yeterli altın var ise.) Geçen konuya nazaran oyundaki küçük pürüzleri hallettim. Alttaki Project panelinin içindeki dosyalarımı düzenledim.
Bir önceki görsel:
(Destekleriniz için teşekkür ederim:D )

1774184256739.png

Şimdiki görsel:

Ekran Görüntüsü (174).png

@Tuğra Akın

Bugün ilk olarak oyunuma kule ekledim. Sonra zemin fazla sade olduğu için paint ile az bir şey gölgelendirdim. İnternetten arka plan aldım. Bu arka planı 3 kere kopyaladım. (Çünkü yapacağım oyunda parmağınız ile kaydırınca harita ilerliyor.) İnternetten kaktüs görseli alıp rastgele dekor amaçlı yapıştırdım. Oyuna düşman kulesini ekledim. Düşman kulesinin kodlarını yazdım. Artık düşmanında madencisi var. Ve bu duruma göre otomatik çalışıyor. Örneğin düşmanın 2 veya 1 madencisi varsa hemen yeni madenci üretimine geçiyor (Yeterli altın var ise.) Geçen konuya nazaran oyundaki küçük pürüzleri hallettim. Alttaki Project panelinin içindeki dosyalarımı düzenledim.
Bir önceki görsel:

Eki Görüntüle 2681991

Şimdiki görsel:

Eki Görüntüle 2681992

@Tuğra Akın
Oha lan! Nasıl 1 günde uzman oldun öyle.

Bir önceki görsel:

Eki Görüntüle 2681991

Şimdiki görsel:

Eki Görüntüle 2681992

@Tuğra Akın
Helal olsun hocam umarım istediğiniz yerlere ulaşırsınız. İmrendim vallahi 😅

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı