Arch Linux kurulum hatası

Makaleler
1
Daha fazla  
Diskimi Mount etmek isterken bu hatayı alıyorum çözümü nedir?

Bundan önce her adımı eksiksiz bir şekilde yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskimi Mount etmek isterken bu hatayı alıyorum çözümü nedir?

Eki Görüntüle 1240311

Bundan önce her adımı eksiksiz bir şekilde yaptım.
Demek saf Arch kuruyorsun ha

Bir mkfs unutulmuş galiba dostum, bir lsblk yazıp fotoğrafını atar mısın? Sonra da cfdisk yazıp fotoğrafını at.

Bölümleri kullanım amacına göre biçimlendirdiniz mi? Sisteminiz UEFİ mi? Nereyi referans alıyorsunuz?

Tekrar yapmana gerek yok ki, dediğim çıktıları atsan komutları yazacaktım ama istediğin gibi yapabilirsin. Kolay gelsin

Hocam yapıp tekrar lsblk yazıp fotoğraf atacağım takipte kalın lütfen çok istediğim bir şey.
Bölümleri kullanım amacına göre biçimlendirdiniz mi? Sisteminiz UEFI mi? Nereyi referans alıyorsunuz?

Sistem UEFI Yusuf ipek in videosunu referans alıyorum.

Hocam yapıp tekrar lsblk yazıp fotoğraf atacağım takipte kalın lütfen çok istediğim bir şey.

Sistem UEFI Yusuf ipek in videosunu referans alıyorum.
Yusuf İpek'in videosunda UEFI değildi sanki, VM'e kuruyordu. Table olarak GPT seçtin değil mi? Sonra 512MB EFI ve kalan alandan Root bölümü oluşturup EFI bölümü EFI System Partition ve Root bölümü Linux root x86-64 seçmelisin:

Şöyle olmalı.

Yusuf İpek hatırladığım kadarıyla biraz hızlı kurulum yapmıştı. Tavsiyem bu videoyu kullanmanız. Yusuf Hoca'ya göre daha basit bir anlatımı var. Kendisi Archman'ın geliştiricisidir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu bölümün tipini belirttiğinize emin misiniz?

UEFI kullanıyorsanız 512 MB bir EFI bölümü olmalı. (efs tipinde)
Oluşturulacaksa en az 512 MB swap bölümü olmalı. (linux-swap tipinde)
En az da 10 GB boyutunda root bölümü olmalı. (istediğiniz biçimde, önerim ext4)

parted ile oluşturmuştum ben. parted yazın, mkpart yazıp istenilen bilgileri girin. İsmi boş geçebilirsiniz. Tipini de ext4 yapmanız tavsiyemdir.

Bunun dışında start ve end bölümlerini de vermeniz gerekiyor, sistem disklerinizi bilmediğim için bir şey diyemiyorum. Bu bölüm dışındaki bölümleri toplayıp starta yazın, end'i de 100% yapın.

Bu arada kurulum için Arch'ın orijinal vikisindeki döküman da gayet açıklayıcı.

Hocam referans aldığım videoda komut /dev/vda olarak yazılıyor benim diskim /dev/sda yanlış yapmışım şimdi Mount etti herhangi bir hata olursa burada paylaşırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…