Rehber Arch Linux Kurulumu ve Oyun Oynamaya Hazırlanış

27. Xorg Kurulumu
Bash:
pacman -S xorg xorg-xinit
Hocam merhaba, ilk olarak yazının kapsamlılığından dolayı sizi tebrik etmek isterim. Sonrasında ise bir yere kadar sıfır sorunsuz takip ettiğim yazınızda kafama takılan soru işaretini kaldırmak istiyorum. Bende dediğiniz üzerine “pacman -S xorg xorg-xinit” komutunu girdim fakat indirmeye başlamak yerine bir liste çıkardı. Listeden seçeyim desem belirttiğiniz paketler yok. Ne yapmam gerekiyor bilemedim.

Görsel bağlantıları:

Linux'u sevmem de pek anlamam da ancak direkt enter tuşuna basmayı denediniz mi bir şey yazmadan?

Hocam denememiştim, kusura bakmayın. Bende Linux’ta yeniyim hiç aklıma gelmedi. Çok sağolun, direk enter tuşuna basınca sanırsam hepsini seçti.
Hocam zaten orada Varsayılan olarak hepsi seçilmiş yazıyor dediğiniz gibi enter tuşuna basmanız yeterli

Hocam zaten orada Varsayılan olarak hepsi seçilmiş yazıyor dediğiniz gibi enter tuşuna basmanız yeterli
Peki başka bir sorum daha olacak, ben rehberdeki gibi GNOME değil KDE Plasma kurmak istiyorum nasıl yaparım? pacman -S plasma yazınca “kwidgetsaddons” diye başlayan bir dizi hata alıyorum.

Peki başka bir sorum daha olacak, ben rehberdeki gibi GNOME değil KDE Plasma kurmak istiyorum nasıl yaparım? pacman -S plasma yazınca “kwidgetsaddons” diye başlayan bir dizi hata alıyorum.
sudo pacman -S plasma sudo kullandın mı?
Veya Hata çıktısı tam olarak ne?

Birde bunu dene.
sudo pacman -S plasma kde-applications

Bunu yazacaksın.

Ayrıca Display Manager yüklü değilse yüklemek için

KDE'nin kendi giriş yöneticisi SDDM kullanmanı tavsiye ederim.
sudo pacman -S sddm

Hocam error target not found python-glfw diyor ne yapmam lazim kaldim kurulumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…