Nasıl çözebiliriz?Çünkü EFI kurulumu yapmadan grubu efi olarak kurmaya çalışıyorsun.
Nasıl çözebiliriz?Çünkü EFI kurulumu yapmadan grubu efi olarak kurmaya çalışıyorsun.
Sizin sistem galiba Legacy ama siz Uefi sistem için olan grubu indirmeye çalışmışsınız.Şöyle hata aldım.Eki Görüntüle 938234
Direkt bu komutları yazayım mı? Önceki komutları silmeye gerek var mı?Sizin sistem galiba Legacy ama siz Uefi sistem için olan grubu indirmeye çalışmışsınız.
Sizin bu komutları girmeniz lazım:
pacman –S networkmanager network-manager-applet ntfs-3g grub os-prober *(amd/intel)-ucode
grub-install /dev/sda
grub-install --recheck /dev/sda
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
İnşallah bölümlemeyi de UEFİ ye göre yapmamışsınızdır.
Buna göre bölümleme yapmıştım.Gördüğünüz üzere 32GiB bomboş bir diskimiz var. Buradan New seçeneğini seçip 512MiB disk bölümü oluşturuyoruz.
NOT: Eğer sıfırdan kurulum yapmayacaksanız ve aşağıdaki resimlerdeki yerlerde birden fazla bölüm var ise 2.fotoğraftaki yerden extended seçin.
![]()
![]()
Buradan hazırladığımız bölümü bootable(önyüklenebilir) şekilde ayarlayalım. En sonda 2.resimdeki işaretli yerde bir yıldız ibaresi belirecektir.
![]()
![]()
8GiB'lik yeni bölüm oluşturalım. Burası ev (/home) dizinimiz olacak. Dilerseniz 16GiB alanda oluşturabilirsiniz. Ve burada önemli belgelerimiz duracak.
Önceki seçenekte extended seçmediyseniz tekrardan primary/extended diye soracaktır. Primary seçeneğini seçerek devam edin.
![]()
Şimdide Linux sistemimizin swap (takas) alanını oluşturalım. Ve resimlerdeki adımları izleyelim.
![]()
![]()
![]()
Son adım olarak en altta ne kadar alan kaldı ise onun ile bir Partition açın. Ve write seçeneğini seçip yes yazarak ilerleyin.
![]()
![]()
Quit seçeneğini seçerek bu uygulamadan çıkalım.
Böyle yapabilir misiniz?
Kod içine alır mısınız? Daha kolay olur.Sizin sistem galiba Legacy ama siz Uefi sistem için olan grubu indirmeye çalışmışsınız.
Sizin bu komutları girmeniz lazım:
pacman –S networkmanager network-manager-applet ntfs-3g grub os-prober *(amd/intel)-ucode
grub-install /dev/sda
İnşallah bölümlemeyi de UEFİ ye göre yapmamışsınızdır.
grub-install /dev/sda
Direkt bu komutları yazayım mı? Önceki komutları silmeye gerek var mı?
Buna göre bölümleme yapmıştım.
Kod içine alır mısınız? Daha kolay olur.
Kod:pacman –S networkmanager network-manager-applet ntfs-3g grub os-prober *(amd/intel)-ucode grub-install /dev/sda grub-install --recheck /dev/sda grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
Ceza almıştım cevap yazamadım, sistemin Legacy olduğunu fark etmedim pardon. @401916Kurmadan önce birkaç video daha izleyin ve bulabiliyorsanız Legacy kurulum videosu bulup izleyin.
Ayrıca Legacy bilgisayara neden EFI bölümü kurduruyorsunuz ki? Ben mi bir şeyi kaçırıyorum?
Hayırlı olsun hocam, yine MacOS teması isterseniz:Allah razı olsun.Eki Görüntüle 938369
Allah razı olsun.Eki Görüntüle 938369
Türkçe karakter ve sesi nasıl halledebilirim?
pavucontrol
'ü yükleyebilirsiniz.XFCE ayarlarında olması lazım klavye, Ses için ALSA veya PulseAudio ile ayarlayabilirsiniz. XFCE çok bilmiyorum.Allah razı olsun.Eki Görüntüle 938369
Türkçe karakter ve sesi nasıl halledebilirim?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.