Arch Linux kurulumu

Sizin sistem galiba Legacy ama siz Uefi sistem için olan grubu indirmeye çalışmışsınız.
Sizin bu komutları girmeniz lazım:
pacman –S networkmanager network-manager-applet ntfs-3g grub os-prober *(amd/intel)-ucode

grub-install /dev/sda

grub-install --recheck /dev/sda

grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

İnşallah bölümlemeyi de UEFİ ye göre yapmamışsınızdır.

Sizin sistem galiba Legacy ama siz Uefi sistem için olan grubu indirmeye çalışmışsınız.
pacman –S networkmanager network-manager-applet ntfs-3g grub os-prober *(amd/intel)-ucode

grub-install /dev/sda

Direkt bu komutları yazayım mı? Önceki komutları silmeye gerek var mı?
Gördüğünüz üzere 32GiB bomboş bir diskimiz var. Buradan New seçeneğini seçip 512MiB disk bölümü oluşturuyoruz.
NOT: Eğer sıfırdan kurulum yapmayacaksanız ve aşağıdaki resimlerdeki yerlerde birden fazla bölüm var ise 2.fotoğraftaki yerden extended seçin.

2020-07-20_17-13.png

2020-07-20_17-15.png

Buradan hazırladığımız bölümü bootable(önyüklenebilir) şekilde ayarlayalım. En sonda 2.resimdeki işaretli yerde bir yıldız ibaresi belirecektir.

2020-07-20_17-22.png

2020-07-20_17-24.png

8GiB'lik yeni bölüm oluşturalım. Burası ev (/home) dizinimiz olacak. Dilerseniz 16GiB alanda oluşturabilirsiniz. Ve burada önemli belgelerimiz duracak.
Önceki seçenekte extended seçmediyseniz tekrardan primary/extended diye soracaktır. Primary seçeneğini seçerek devam edin.

2020-07-20_17-28.png

Şimdide Linux sistemimizin swap (takas) alanını oluşturalım. Ve resimlerdeki adımları izleyelim.

2020-07-20_17-31.png

2020-07-20_17-33.png

2020-07-20_17-35.png

Son adım olarak en altta ne kadar alan kaldı ise onun ile bir Partition açın. Ve write seçeneğini seçip yes yazarak ilerleyin.

2020-07-20_17-54.png

2020-07-20_17-56.png

Quit seçeneğini seçerek bu uygulamadan çıkalım.

Böyle yapabilir misiniz?
Buna göre bölümleme yapmıştım.

grub-install /dev/sda

Kod içine alır mısınız? Daha kolay olur.
Kod:

grub-install /dev/sda

Direkt bu komutları yazayım mı? Önceki komutları silmeye gerek var mı?

Buna göre bölümleme yapmıştım.

Kod içine alır mısınız? Daha kolay olur.
Kod:

grub-install /dev/sda

Bölümlemeyi doğru galiba yapmışsınız sıkıntı yok ve evet aynen benim yazdığım komutları yazacaksınız

Kurmadan önce birkaç video daha izleyin ve bulabiliyorsanız Legacy kurulum videosu bulup izleyin.

Ayrıca Legacy bilgisayara neden EFI bölümü kurduruyorsunuz ki? Ben mi bir şeyi kaçırıyorum?
Ceza almıştım cevap yazamadım, sistemin Legacy olduğunu fark etmedim pardon. @401916

Allah razı olsun.Eki Görüntüle 938369
Türkçe karakter ve sesi nasıl halledebilirim?

Videoda Türkçe klavye için neler yapmanız gerektiği yazıyordu, muhtemelen kaçırdınız. Ses ayarları için pavucontrol'ü yükleyebilirsiniz.

Sanırım zaten yüklemişsiniz, ses gelmiyor mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı