Arch Linux “makepkg eksisi” yazarken “you do not have permission” hatası

RedStone18

Hectopat
Makaleler
1
İyi akşamlar,

Yay kurmak için yukarıdaki rehberi takip ediydum fakat “makepkg -si” kısmında görseldeki gibi bir hata alıyorum. Başına sudo ekleyince ise sudo şifresini soruyor ve root olarak çalıştırmamın tehlikeli olduğunu söyleyerek yine hata veriyor.

Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_0454.png
    IMG_0454.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen fakeroot paketiniz eksik.

Bash:
cd ~
sudo pacman -S base base-devel
git clone https://aur.archlinux.org/yay-bin
cd yay-bin
makepkg -si

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    248,6 KB · Görüntüleme: 31
Şuan arch-chroot içinde misiniz?
Evet.

Hocam birde ismi “user” olan ve root olmayan bir kullanıcı oluşturdum onla denedim aynı dizinde makepkg -si komudunu yine olmadı. sudo makepkg -si dediğmde
Kod:
[sudo] password for user:
diyor şifremi giriyorum yine olmuyor.

Gerekli olan kurulumu tamamladıktan sonra yay kurulumunu yap.
Tamam hocam dediğinizi yapıcam haber veririm çözebildim mi diye.

@mashiro chroottsn çıkmak için exit yazıyordum fakat sadece bulunduğum dizin değişiyordu, bende en son reboot yazdım ve bilgisayar yeniden başladığında boot menüsünde 2 şeyin belirdiğini fark ettim. Fakat ikiside “grub rescue” diye bir yere atıyor ve hiç bir şey yapamıyorum. Neyi yanlış yaptım?

Son düzenleme:
@Mashiro chroottsn çıkmak için exit yazıyordum fakat sadece bulunduğum dizin değişiyordu, bende en son reboot yazdım ve bilgisayar yeniden başladığında boot menüsünde 2 şeyin belirdiğini fark ettim. Fakat ikisi de “grub rescue” diye bir yere atıyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Neyi yanlış yaptım?
Muhtemelen bootloader kurulumunda hata yapmış olabilirsin. Ya da kernel seçimi/tespiti ile ilgili bir hata olmuş olabilir.
Kuruluma baştan başla yada tekrar chroot ile gir ve sorunu çöz.

Yay kurulumunda kastettiğim şey, kurulumu tamamla ve kurulum ortamı ile işini bitir ve en son kurduğun Arch'ı başlatıp kurmandı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı