Arch Linux microcode hatası

BLaNKK

Centipat
Daha fazla  
Arch Linux'u yeni kurdum ve açılışta böyle bir hata alıyorum. Çalışmada herhangi bir problem yok ama hatanın çözümünü bulamadım nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• 20220916_000204.jpg
    143,2 KB · Görüntüleme: 47
Kısa bir araştırma yaparaktan bu hatanın işlemcinin çalışmasını engelleyen/bozan donanımsal sıkıntılarda ortaya çıktığı sonucuna vardım. Bu hatanın verilmesinde aşırı ısınma, aşırı overclock veya aşırı undervolt, dalgalı elektrik akışı, yetersiz güç beslemesi, temassızlık gibi şeyler sayılmış. Bir düşünün bakalım, bunlarla ilgili bir sorun veya bir şey aklınıza geliyor mu?

Evet günlerdir araştırmama rağmen bende bir çözüme ulaşamadım bende yüksek ihtimal donanımsal sıkıntı olduğunu düşünüyorum bilgisayar eski bir laptop yıllardır bakımı yapılmadı tek çare götürmek gerekiyor teşekkürler cevap için.

Eskiyle temassızlık veya adaptörün yetmemesi gibi şeyleri sayabiliriz. Şimdilik sorun yaşamıyorsanız bu şekilde kullanın derim. Isıları kontrol etmenizi tavsiye ederim ayrıyeten. Termal macun gibi temel bakımlar yapılırsa belki düzelebilir. Hata "şu yüzdendir" diye nitelendirilmediği için geniş bir şekilde yorum yapabiliyorum ancak.

Şu anlık etkileyecek sorun yaşamıyorum sıcaklık değerleri stabil normal çalışıyor ama her açılışta sürekli hata mesajı vermesi sinir bozucu mesajı kapatacağım sanırım yardım için sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…