Arch Linux nasıl kurulur?

Ahmsef

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba, ben çeşitli nedenlerden dolayı 6 aylık Debian deneyimimden sonra Windows'tan devam ettim ve şu an Arch kurmak istiyorum. Öncesinde ne yaparsam yapayım archinstall dışında hiç kuramadım. Arkadaşımın önerdiği rehberdeki tüm adımları yapıyorum yeniden başlattığımda yine kurulum ekranında görüyorum kendimi. Archinstall ne farkı var bilmiyorum fakat eğer farkı yoksa archinstall ile kurayım. Rehber önerecekseniz de sevinirim.
İzlediğim rehber:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Forumda @The Shorekeeper hocamızın Rehber: Arch Linux kurulumu rehberi bulunuyor.

Ben archinstall ile kurmanızı öneririm. Deneyim amaçlı manuel kurunuz hayatınızda bir kez de olsa ama normal kullanacağınızda archinstall ile kurup kullanmaya hızlıca geçmenizi öneririm.

Forumda @The Shorekeeper hocamızın Rehber: Arch Linux kurulumu rehberi bulunuyor.

Ben archinstall ile kurmanızı öneririm. Deneyim amaçlı manuel kurunuz hayatınızda bir kez de olsa ama normal kullanacağınızda archinstall ile kurup kullanmaya hızlıca geçmenizi öneririm.

Archinstall'da bir sorun yok değil mi hocam? Şu an kuramıyorum internet kesintisinden mobil veriden giriyorum fakat yarın kuracağım.

Archinstall'da bir sorun yok değil mi hocam? Şu an kuramıyorum internet kesintisinden mobil veriden giriyorum fakat yarın kuracağım.

Archinstall'da sıkıntı bulunmuyor. Deneyimli kullanıcılar bile zevkine yapmak istemedikçe archinstall kullanarak kurmaktalar.

Archinstall gelişti artık. Dual boot yaparken sorunlu diye duymuştum.

Dual boot için manuel bölümleme yapılmalı. Yapmayı bilmiyeyecek seviyede birisi zaten Arch Linux kullanmaya hazır değildir hocam. Yine de arkadaş sorun yaşarsa yazar, anlatırız.

archinstall aracına hâlâ güvenmiyorum. O yüzden kendi yazdığım betiği kullanıyorum. Rehberden bakarak kurmak istemezseniz yazdığım betiği kurabilirsiniz:

cfdisk üzerinden manuel bölümlendirme yapmayı bilmeniz gerekiyor. O adım için yaptığım rehberden faydalanabilirsiniz.

archinstall aracına hâlâ güvenmiyorum. O yüzden kendi yazdığım betiği kullanıyorum. Rehberden bakarak kurmak istemezseniz yazdığım betiği kurabilirsiniz:

cfdisk üzerinden manuel bölümlendirme yapmayı bilmeniz gerekiyor. O adım için yaptığım rehberden faydalanabilirsiniz.

Hocam siz güvenmiyorsunuz ama biz 2024 yılında 100 tane komut yazarak işletim sistemi kurmak istemiyoruz :D.

Hocam siz güvenmiyorsunuz ama biz 2024 yılında 100 tane komut yazarak işletim sistemi kurmak istemiyoruz :D.

Arch Linux kullanmayabilirsiniz o zaman 👍. Fedora Linux gibi güzel bir sürü dağıtım var terminalden kurulmayan.

Ayrıca mesajda bir link bırakmışım zahmet edip baktınız mı acaba?

Merhaba herkese.
Distrowach sitesine girdiğiniz zaman bir sürü distrolar vardır bunların bir birinden ayıran en büyük farkları mimari yapıları ve paket sistemleri bugün neredeyse tüm distrolar yazılım merkezi olarak snap, flatpak gibi merkezlerden yazılım çekebiliyor birkaç komut ile bunun için aslında distro kullanmak isteyen kişi öncelikle şuna dikkat etmeli sık sık güncelleme olmalımı olmamalımı, distronun arkasında büyük bir ekip var mı yok mu bunları sorgulamalı ayrıca terminale girince komut kısalığı, hata çıkınca yardım desteği ne kadar var onu sorgulamalı.

Independent = bağımsız.

Debian, Fedora, Arch, OpenSUSE gibi gibi

Ve bunların bağımlılığında oluşmuş başka distrolar

Örnek Arch kuracaz illa Arch indirip kurmaya gerek yok ki onun üstüne oturtulmuş bir sürü distro var örnek archman KDE ve Xfce masaüstü ortamı var adını şifreni yaz tıkla 10 dk sonra Arch kurulmuştur
Veya.
Peppermint OS, Linux Mint, Ubuntu, Pop!_OS
Bunları kurmak Debian kurmaktır sadece masaüstleri farklı kiminin cinnamon kimi Xfce gimi GNOME paket sistemi. Deb.

Yani size sorun çıkaran sistemle uğraşmayın

Sevgi ve saygılarımla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı