Merhaba Arch Linux kurdum bilgisayarıma ve bir anda şunu fark ettim ki herhangi bir şey yüklemeye çalışırken yer yok hatasını aldım. Arch'ı 256 GB olan SSD'me kurmama rağmen yer yok hatası alıyordum ama boş yer olduğuna kesinlikle emindim. Aygıtlar ve konumlar kısmına baktığımda ekteki gibi bir ekranla karşılaştım. Diskimde 24.1 GB yer olduğunu gösteriyordu.
Diskler uygulamasından baktığımda ise.
230 GB'lık bir bölüm olduğunu gösteriyordu ama kullanamıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim?
Hatırlamıyorum ama öyle yapmış olabilirim. 25GB yerine Home kısmına nasıl geçirebilirim uygulamaları? Bir de kurduğum uygulamaları Home kısmına kurulacak şekilde nasıl seçerim?
Hatırlamıyorum ama öyle yapmış olabilirim. 25GB yerine Home kısmına nasıl geçirebilirim uygulamaları? Bir de kurduğum uygulamaları Home kısmına kurulacak şekilde nasıl seçerim?
Yapamazsın. Uygulamalar / içerisine kurulur. Gparted uygulamasını yükleyip 25 GB alana sağ tıklayıp alanı genişletmeyi seçebilirsin. Eğer genişlet tuşu aktif olmazsa home alanını daraltıp sonra da /'ya verebilirsin.
Yapamazsın. Uygulamalar / içerisine kurulur. Gparted uygulamasını yükleyip 25 GB alana sağ tıklayıp alanı genişletmeyi seçebilirsin. Eğer genişlet tuşu aktif olmazsa home alanını daraltıp sonra da /'ya verebilirsin.