Arch Linux sistemde yer yok

Av2xnn

Centipat
Makaleler
10
Daha fazla  
Merhaba Arch Linux kurdum bilgisayarıma ve bir anda şunu fark ettim ki herhangi bir şey yüklemeye çalışırken yer yok hatasını aldım. Arch'ı 256 GB olan SSD'me kurmama rağmen yer yok hatası alıyordum ama boş yer olduğuna kesinlikle emindim. Aygıtlar ve konumlar kısmına baktığımda ekteki gibi bir ekranla karşılaştım. Diskimde 24.1 GB yer olduğunu gösteriyordu.

1729444526846.png

Diskler uygulamasından baktığımda ise.

1729444620335.png

230 GB'lık bir bölüm olduğunu gösteriyordu ama kullanamıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim?

Kurulumda home dizininin kök dizin olan /'dan ayrı olmasını mı seçtin? Öyle ise kök dizin yeni bir uygulama kurmaya yetecek alana sahip değildir.

Görsele bakılırsa zaten öyle. Uygulamalar home değil / kısmına yani 25 GB olan kısma kuruluyor.

Kurulumda Home dizininin kök dizin olan /'dan ayrı olmasını mı seçtin? Öyle ise kök dizin yeni bir uygulama kurmaya yetecek alana sahip değildir.

Görsele bakılırsa zaten öyle. Uygulamalar Home değil / kısmına yani 25 GB olan kısma kuruluyor.

Hatırlamıyorum ama öyle yapmış olabilirim. 25GB yerine Home kısmına nasıl geçirebilirim uygulamaları? Bir de kurduğum uygulamaları Home kısmına kurulacak şekilde nasıl seçerim?

Hatırlamıyorum ama öyle yapmış olabilirim. 25GB yerine Home kısmına nasıl geçirebilirim uygulamaları? Bir de kurduğum uygulamaları Home kısmına kurulacak şekilde nasıl seçerim?
Yapamazsın. Uygulamalar / içerisine kurulur. Gparted uygulamasını yükleyip 25 GB alana sağ tıklayıp alanı genişletmeyi seçebilirsin. Eğer genişlet tuşu aktif olmazsa home alanını daraltıp sonra da /'ya verebilirsin.

Yapamazsın. Uygulamalar / içerisine kurulur. Gparted uygulamasını yükleyip 25 GB alana sağ tıklayıp alanı genişletmeyi seçebilirsin. Eğer genişlet tuşu aktif olmazsa home alanını daraltıp sonra da /'ya verebilirsin.
Dediğinizi yaparsam ileride sıkıntı çeker miyim?

Denedim şimdi, Home kısmını küçüttüm ama / a veremedim Max size arttıramıyorum.

Arayüzlü bir dağıtımla canlı olarak gir ama kurulum yapma. USB üzerinden herhangi bir dağıtımla GParted'dan yap küçültmeyi.

Hocam olmuyor, bakabilecek misiniz acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim şimdi, Home kısmını küçüttüm ama / a veremedim Max size arttıramıyorum.

Hocam olmuyor, bakabilecek misiniz acaba?
O zaman sıfırlayıp kurulumda home ve /'yı ayrı bölümlemede olmayacak şekilde kurmaktan başka yol yok gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı