Arch Linux sistemi nasıl bir sistemdir ?

• Konuyu başlatan fatih52
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 10.572
Arch Linux oldukça hafif ve diğer Linux dağıtımlarına göre performanslı bir dağıtımdır. (Özellikle Fedora gibi RPM tabanlı amiral dağıtımlara karşı büyük nimet olduğu belli oluyor.) Ancak kurulum sırasında "Abi ben farkında olmadan Pentagonu falan mı hackliyorum ne yapıyorum la?" diye kendinize sorular yöneltebilirsiniz ve kurulum sonrası dağıtımınıza istediğiniz gibi bir yön vermekte sıkıntı çekebilirsiniz. Ancak bir yıllık Linux deneyiminiz varsa kurulumda ve kurulum sonrasında hiç sıkıntı çekmezsiniz.

Linux kurulumunda ilk sefer de biraz sorun yaşamıştım ama sonradan öğrendim bu sürüm kurulumu diğer Linux sürümlerinden farklı mı ?

Sayılır. Normalde son kullanıcıya önerilen dağıtımlar Windows'ta aşina olduğunuz şekilde grafik arayüzü ile beraber kurulumu mümkün kılar. Ancak Arch Linux'ta kurulum metin bazlı bir şekilde gerçekleşir ve kurulum otomatik olarak çalışmaz. Biraz kurcalamanız gerekir.

Bu şekilde metin bazlı kurulum gerçekleştiren tek dağıtım Arch Linux değildir ayrıca.

Linux kurulumu aşina olduğumuz Windows kurulumundan biraz farklı olduğu için biraz sorun yaşamıştım ama sonunda hallettim Xp'ye benziyorsa bir şekilde hallederiz olmazsa yardım isteyeceğiz artık.

Aslında kurulum pek problem olmazda sistemi yapılandırması mesele yani Gnome veya KDE ortamlarını sistem gerekli olan uygulamalar özzelleştirme vs... Belirtmekte fayda var linux dünyasının en hızlısı tanınan 1.Gentoo 2. Arch

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı