Arch Linux'e Snap Store, Flatpak ve diğer uygulama mağazalarını kurmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Sırasıyla:Arch Linux'e Snap Store, Flatpak ve diğer uygulama mağazalarını kurmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
sudo snap install snap-store
sudo systemctl enable --now snapd.socket
sudo pacman -S snapd
Sırasıyla
Sudo snap install snap-Store
Sudo systemctl enable --now snapd. Socket
Sudo pacman -s snapd
Arch Linux'e Snap Store, Flatpak ve diğer uygulama mağazalarını kurmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Terminal.Nasıl?
Pamac-Flatpak yerine pamac-all kurabilirsiniz.
Pamac-Flatpak ve pamac-all arasındaki fark nedir?Pamac-Flatpak yerine pamac-all kurabilirsiniz.
Terminal.
Flatpak: Flatpak paketleri.Pamac-Flatpak ve pamac-all arasındaki fark nedir?
Üzgünüm hocam kusura bakmayın.İlk verdiğiniz komut Snap üzerinden Snap Store kurmaya yönelik evet ama kaçırdığınız bir nokta var, snap kurulu değil. Olmayan paket yöneticisi ile mağaza kurulmaz.
Flatpak: Flatpak paketleri.
All: Her tür paket. Snap, Flatpak, AUR...
Snap Store'u ve Flatpak'ı temiz ve doğru şekilde nasıl kurarım baştan yazabilir misiniz?İlk verdiğiniz komut Snap üzerinden Snap Store kurmaya yönelik evet ama kaçırdığınız bir nokta var, snap kurulu değil. Olmayan paket yöneticisi ile mağaza kurulmaz.
Flatpak: Flatpak paketleri.
All: Her tür paket. Snap, Flatpak, AUR...
@Rona hocamın dediği şekilde kurunuz.Snap Store'u ve Flatpak'ı temiz ve doğru şekilde nasıl kurarım baştan yazabilir misiniz?
git clone https://aur.archlinux.org/snapd.git // Snapd paketinin kaynak kodunu AUR dan indirir.
cd snapd // Snapd klasörüne geçiş yapar.
makepkg -si // Paketi derler ve sistemde kurulumunu yapar.
sudo systemctl enable --now snapd.socket // Snapd servis soketini başlatır ve otomatik olarak etkinleştirir.
sudo systemctl enable --now snapd.apparmor.service // Snapd AppArmor hizmetini başlatır ve otomatik olarak etkinleştirir.
sudo ln -s /var/lib/snapd/snap /snap // Snap paketleri için /snap dizinini oluşturur ve bağlar.
sudo snap install snap-store // Snap Store uygulamasını yükler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.