Sway nasıl kurulur bilmiyorum, sıfırdan kurulum yapacağım. Yani indirdiğimiz GNOME, KDE, Xfce, Mate gibi DE'lerin yerine direkt sway mi kuruyoruz? DE olmadan kullanabiliyor muyuz? Yapmam gerekenler nelerdir? (wayland ile birlikte kullanmak istiyorum) Ayrıca oyun vs. oynayabilir miyim bunnula birlikte?
Arch Wiki olmadan Arch kullanmak pek mumkun degil.
2 yillik Linux tecrubeme ragmen ilk kurdugumda ilk defa gordugum bircok hata almistim Arch'taki farkliliklardan dolayi. Hepsini de Arch Wiki'ye bakarak cozdum.
Mesela Sway icin seatd ya da polkit gibi bir yetki kontrolcusu kurmak gerekiyormus Debian'da hazir geliyor bunlar. Attigim linkte bu nasil yapilir yaziyor. Cevirerek de olsa kullanmak sart.
Evet, terminaldir kendisi. Ben de Alacritty kullanıyorum. Gayet performanslı güzel bir terminal. Konfigürasyon kısmı da gayet geniş. ~/.config/alacritty/alacritty.yml dosyası üzerinden konfigürasyonu gerçekleştiriyorsunuz.
Evet, terminaldir kendisi. Ben de Alacritty kullanıyorum. Gayet performanslı güzel bir terminal. Konfigürasyon kısmı da gayet geniş. ~/.config/alacritty/alacritty.yml dosyası üzerinden konfigürasyonu gerçekleştiriyorsunuz.
Anladım, kurmama gerek yok ayriyetten alacritty'i değil mi? Otomatik kuruyor galiba.
Steam, lutris, discord, firefox kullanacağım. Bunlar için ekstra indirmem gereken bir şey var mı? Bir config dosyasına önceden yazdığınız firefox çalıştırma komutunu yazınca oluyor sanırsam.
Swaybar ve waybar diye şeyler öğrendim, sonradan yükleyip konfigüre ediyorum galiba.
Girişte de basit bir login kısmı oluyor sanırsam. Çok güzelmiş gerçekten sadeliğe bayıldım.