Arch Linux uygulamalar harici diski görmüyor

Steam'i AUR (yay) üzerinden yükler misin? Kurulumda sistemine uygun Vulkan paketini seçmeyi unutma.

[CODE lang="bash" highlight="1"]yay -Syu
yay -S steam[/CODE]

Hepsini denedim.
Steam'i AUR (yay) üzerinden yükler misin? Kurulumda sistemine uygun Vulkan paketini seçmeyi unutma.

[CODE lang="bash" highlight="1"]yay -Syu
yay -S steam[/CODE]
Zaten oradan kuruyordum ama uygun Vulkan paketini seçemediğim için flatpak üzerinden yükledim.

Sisteminde Ryzen 2600 + GTX 1660 görüyorum. Vulkan-NVIDIA seçip devam etmen yeterli, tabii NVIDIA sürücüleri kuruluysa.

O değil Linux'u imzada olmayan bir laptoptan kullanıyorum.
Ama vazgeçtim. Oyun için Windows'u kullanırım.

Muhtemelen buradaki hata harici disklerin farklı bir klasöre başlanmasıydı. Nereye bağlandığını görmek için diskler bağlıyken df komutunu girmeliydiniz. Bu komut hangi diskin nereye bağlandığını basitçe gösterirdi. Daha sonra bağlı olduğu klasöre girip harici diski gerek Steam'e gerek diğer uygulamalara tanıtabilirdiniz.

/mnt/ a manuel olarak mount etmeyi deneyin.
sudo fdisk -l ile disk partitionunu belirleyin
sudo mkdir /mnt/disk ile bir klasör oluşturun (/mnt/disk yerine herşey olabilir, /mnt/test gibi)
sudo mount /dev/partitionismi /mnt/disk (partitionismini kendi partition isminizle değiştirin.
Ve yeniden deneyin. Olmaz ise başka sudo ile erişmenizin gerekmediği bir klasöre mount etmeyi deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…