Çözüldü Arch Linux uyku modundan uyanamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jennifer

Megapat
Daha fazla  
İyi Sosyaller, başlıkta belirttiğim gibi buradaki HP marka dizüstü bilgisayarda bu durumu yaşıyorum. Bazı yabancı kaynaklarda DSDT ve FACP dosyalarını patchleyerek düzelttiklerini söyleyenler vardı ama [0.230918] ACPI: PM: (supports S0 S3 S4 S5) S3 desteğini göstertebilmeme rağmen işime yaramadı ve açarken tekrardan siyah ekranda kaldı (hard shutdown yapmadan açamıyorum). Ayrıca ekran görüntüsündeki gibi 0x03 yaptım onun yerine sıralamadan ötürü 0x05 yapsam düzelir mi? Desteklerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 1692879928729.png
    1692879928729.png
    43,3 KB · Görüntüleme: 51
Çözüm
Eğer gelecek kernel güncellemelerinden birisiyle sorununuz çözülürse bildirirseniz seviniriz.
Bu arada SSD'm'e geri dönmek isterseniz tty4'te tekrar oturum açın ve aşağıdaki kodları girin.
Sorun değil geri SDDM yapmıştım.
Eğer gelecek kernel güncellemelerinden birisiyle sorununuz çözülürse bildirirseniz seviniriz.
Düzelttiğimde veya düzeldiğinde bildireceğim.

Arkadaşlar sanırım sorun geçici olarak "çözüldü" gibi duruyor. Kendi journalctl günlüğümü arattığımda birçok yabancı forumda da uyku modu sorunu yaşayanlar ile aynı hataları aldığımı fark ettim, tek fark Alder Lake yerine Raptor Lake mimarisine sahip olmamdı. Ben de buradaki bölümdeki gibi aynı yeri yorumlayıp kerneli elle derledim ve şaşırtıcı bir şekilde çalıştı. Kernel ayarlamayı bilmediğim için NVIDIA optimus-manager'ı yoktu ve Wi-Fi her dakika kesiliyordu sanırım onları da ayarlamayı öğrendikten sonra çözerim. Her neyse, yardımlarınız için tekrar teşekkürler!

Arkadaşlar uzun bir süreden sonra konuyu güncellemek istedim. HP muhtemelen hiçbir zaman bu duruma dair bir çözüm getirmeyecek. Çekirdek ve dolayısıyla DRM tarafı 1 yıl içinde çok fazla değişime uğradığı için buradaki metot çalışmıyor. Birileri daha farketmiş olmalı ki bu yöntem kernel patch yapmadan da halledilebiliyor. Benzer bir durum yaşıyorsanız buradaki gibi Video BIOS Table'ı modifiye ederek sorun çıkartan dummy screen'i kaldırıp çözebiliyorsunuz.
Çoğu kaynakta da kernel güncellemelerini bekleyin diyorlardı. Sanırım yeni laptoplarda "Modern Standby" isminde ekstra bir metot var ve S3'ün kullanımına izin verilmiyor.

Bu arada SSD'm'e geri dönmek isterseniz tty4'te tekrar oturum açın ve aşağıdaki kodları girin.

Bash:
sudo systemctl stop lightdm.service

sudo systemctl disable lightdm.service

sudo systemctl enable sddm.service

sudo systemctl start sddm.service

Sorun değil geri SDDM yapmıştım.
Düzelttiğimde veya düzeldiğinde bildireceğim.

Arkadaşlar sanırım sorun geçici olarak "çözüldü" gibi duruyor. Kendi journalctl günlüğümü arattığımda birçok yabancı forumda da uyku modu sorunu yaşayanlar ile aynı hataları aldığımı fark ettim, tek fark Alder Lake yerine Raptor Lake mimarisine sahip olmamdı. Ben de buradaki bölümdeki gibi aynı yeri yorumlayıp kerneli elle derledim ve şaşırtıcı bir şekilde çalıştı. Kernel ayarlamayı bilmediğim için NVIDIA optimus-manager'ı yoktu ve Wi-Fi her dakika kesiliyordu sanırım onları da ayarlamayı öğrendikten sonra çözerim. Her neyse, yardımlarınız için tekrar teşekkürler!

Arkadaşlar uzun bir süreden sonra konuyu güncellemek istedim. HP muhtemelen hiçbir zaman bu duruma dair bir çözüm getirmeyecek. Çekirdek ve dolayısıyla DRM tarafı 1 yıl içinde çok fazla değişime uğradığı için buradaki metot çalışmıyor. Birileri daha farketmiş olmalı ki bu yöntem kernel patch yapmadan da halledilebiliyor. Benzer bir durum yaşıyorsanız buradaki gibi Video BIOS Table'ı modifiye ederek sorun çıkartan dummy screen'i kaldırıp çözebiliyorsunuz.

Dosya Ekleri

• oncesi.png
    oncesi.png
    393,9 KB · Görüntüleme: 53
  • sonrasi.png
    sonrasi.png
    362 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri