Çözüldü Arch Linux Xfce varsayılan terminali değiştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

401916

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz gibi Xfce ortamında varsayılan olarak xfce4-terminal geliyor. Bu terminalin hatları çok keskin ve kötü gözüküyor. Ben bu terminali başka bir terminalle nasıl değiştirebilirim? Daha yumuşak ve yuvarlak kenarlı bir terminal istiyorum. Ek olarak terminal önerisi yapabilirsiniz.

Çözüm
@401916

1-) Terminale xfce4-settings-manager komutunu yapistir.
2-) Acilan ekranda "Varsayilan Uygulamalar" bolumune tikla.
3-) Yukaridan "Araclar" bolumune tikla.
4-) "Terminal Emulator" yerini istedigin terminalle degistir. Benim onerim Terminator kullanman.
@401916

4-) "Terminal Emulator" yerini istedigin terminalle degistir. Benim onerim Terminator kullanman.

Çözüm
@401916

Tabii ki önce terminal kurmalıyım. Terminator kurdum hocam. Sizin dediğiniz 'Varsayılan Uygulamalar' 'Öntanımlı Uygulamalar' şeklinde geçiyor. Bu terminalin diğerlerinden farkı nedir hocam?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı