Arch Linux'da Windows uygulamaları nasıl açılır?

laespade

Centipat
Daha fazla  
Selam, sadece Windows kurulumunu destekleyen bir uygulumayı nasıl Linux'da açabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim hocam ama açılmıyor indirdiğim dosya

Armoury Crate gibi bazı yazılımlar maalesef çalışmıyor. Bunların topluluk yapımı alternatiflerini kullanmanız gerekiyor ya da benim gibi üretici yazılımının yaptıklarını BIOS ile yapabiliyorsanız gerek kalmıyor.

Yada yapmak istediğiniz şey ne ise söyleyin yardımcı olalım örneğin OpenRGB ile klavye ışığı gibi ışıkları yönetebilirsiniz.

Son düzenleme:
Armoury Crate gibi bazı yazılımlar maalesef çalışmıyor. Bunların topluluk yapımı alternatiflerini kullanmanız gerekiyor ya da benim gibi üretici yazılımının yaptıklarını BIOS ile yapabiliyorsanız gerek kalmıyor.

Ya da yapmak istediğiniz şey ne ise söyleyin yardımcı olalım örneğin OpenRGB ile klavye ışığı gibi ışıkları yönetebilirsiniz.

Peki hocam sadece bu uygulama değil çoğu uygulama (Adobe gibi) olmadığı için Windows'a geçeceğim tekrar mecbur.

Peki hocam sadece bu uygulama değil çoğu uygulama (Adobe gibi) olmadığı için Windows'a geçeceğim tekrar mecbur.
Adobe kullanılabiliyor şunlara bakabilirsin.

Aslında Windows'ta olan uygulamaların daha iyi alternatifleri Linux'ta var. Sadece alışmış olduğunuz alandan çıkıp biraz bakmanız lazım.
Eğer depolama sorununuz yok ise Dual boot bir çözüm olabilir.

Aslında Windows'ta olan uygulamaların daha iyi alternatifleri Linux'ta var. Sadece alışmış olduğunuz alandan çıkıp biraz bakmanız lazım.
Eğer depolama sorununuz yok ise Dual boot bir çözüm olabilir.

Peki hocam bunun gibi temaları nasıl yapabilirim en başta Linux'u bu yüzden indirmiştim.

Peki hocam bunun gibi temaları nasıl yapabilirim en başta Linux'u bu yüzden indirmiştim.

Hyprland ile yapılıyor sanırım biraz denedim ama olmadı bir de Linux'da oyun oynamak için bottles işe yarıyor mu?

Bunu yapmanızın birkaç yolu var. Videodaki gibi Hyprland arayüzünü herhangi bir dağıtıma kurup ardından temayı yapan kişinin paylaştığı dosyaları alıp doğrudan kurmak.
Ya da bir rehber veya hyprland wikisini okuman ve kendin öğrene öğrene yapman.
Dediğim ilk yolu yapsan bile bir değişiklik yapmak istediğin zaman gidip yine wikiyi okuman gerekecek.

Bunun yerine sana KDE Plasma kullanmanı öneririm kendin bir temalandırma yapmak istesen de hazır bir tema alıp üstünde oynamak istesen de çok kolay. Nasıl oluyor der isen plasma ile hem topluluk ya da kişi tarafından yapılan temayı doğrudan birkaç tıklama ile indirip kurabilirsin ya da herhangi bir yere sağ tıkladıktan sonra düzenleye basarak değiştirebilirsin.
Ve bence kde plasma'yı kullanmanın en iyi yolu olan KDE Neon dağıtımına bir bak derim doğrudan geliştiricilerinin elinden deneyimlersiniz. Ve bence en kullanıcı dostu dağıtımlardan bir tanesi.

Hyprland ile yapılıyor sanırım biraz denedim ama olmadı bir de Linux'da oyun oynamak için bottles işe yarıyor mu?

Evet bottles ile oyun çalıştırabilirsiniz. Örneğin ben Epic Games Launcher için kullanıyorum.
Siz daha fazlasın için kullanabilirsiniz.
Ama ne olur ne olmaz şunun notunu düşeyim Steam Linux portlarını yayınlıyor yani destekliyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı