Çözüldü Arch Linux'ta bir şey yükledikten sonra sürekli siyah ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nickyokaga

Kilopat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Örneğin terminalden program yüklerken ekran kartı veya decoding ile ilgili paket yüklememi istiyor, yüklendikten sonra degil, yeniden başlatınca siyah ekran veriyor. Mesela dün bir AI programini çalıştırmak için Vulkan sürücülerini şu komutla güncellemeyi denedim: sudo pacman -S xf86-video-amdgpu ve yeniden başlattım ve sonuç siyah ekrandı. Bunu çözmek için USB'den EndeavourOS'u boot ettim, kurduğum paketi dosya yöneticisinde sistem dosyalarında aratıp yukarıdaki komutla inen iki paketide sildim, yeniden başlattım ve siyah ekran sorunu gitmişti. Bugünde flatpak indirdigimde H264 Decoder'ını gereksinim olarak indirmişti, yeniden başlattım ve yine siyah ekran aldım. Bunu çözmenin bir yolu var mıdır? İnternete baktığımda nomodeset falan diyorlardı ama pek anlamadım.

Çözüm
/boot/grub/grub.cfg dosyasını açalım. Örneğin nano kullanalım. sudo nano /boot/grub/grub.cfg

Ardından GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT satırındaki = işaretinin karşısına nomodeset, quiet, splash bunları yapıştırın. Ardından sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg kullanın ve komut tamamlandığında sistemi yeniden başlatın.
/boot/grub/grub.cfg dosyasını açalım. Örneğin nano kullanalım. sudo nano /boot/grub/grub.cfg

Ardından GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT satırındaki = işaretinin karşısına nomodeset, quiet, splash bunları yapıştırın. Ardından sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg kullanın ve komut tamamlandığında sistemi yeniden başlatın.

Çözüm
Sonra deneyeceğim, teşekkürler. Nomodeset ayarı çalışır gibi duruyor çünkü ben böyle bir ayar yapmamıştım.

Bu arada grub klasorleri ve dosyalari gozukmuyor. USB'den baslattim. CTRL+H yaptim yine ayni.

IMG_20240908_150348.jpg

IMG_20240908_150538.jpg

EFI Shell'i mi baslatayim?

IMG_20240908_150839.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonra deneyeceğim, teşekkürler. Nomodeset ayarı çalışır gibi duruyor çünkü ben böyle bir ayar yapmamıştım.

Bu arada grub klasorleri ve dosyalari gozukmuyor. USB'den baslattim. CTRL+H yaptim yine ayni.

Eki Görüntüle 2305754
Eki Görüntüle 2305756

EFI Shell'i mi baslatayim?

Eki Görüntüle 2305758
GRUB değil SystemD kullanıyorsunuz. @Rona hocam yardımcı olabilir belki. Ben GRUB kullandığım için SystemD ayarlarını bilmiyorum.

GRUB yükledim ve dediğinizi yaptım, doğru mudur?
Screenshot_20240908_164435.png

grub.cfg yerine sadece grub kullandım ve yeniden başlattım. Şuan sorun yok gibi gözüküyor, teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı