Arch Linux'ta Discord "4790 segmentation fault" hatası veriyor

Ahmsef

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Düne kadar Discord gayet düzgün çalışıyordu. Şimdi Discord açtığımda hiç tepki vermiyor. Sanki açmamışım gibi. Terminalden açmayı denedim ve şu hatayı verdi:

Kod:
[1] 4790 segmentation fault (core dumped) discord

Flatpaktan kurdum yine tepkisiz. Güncelleme geldiğinden sanırsam Discord çalışmıyor şu an. Ne yapmalıyım?

Güncelleme geldiğinden sanırsam Discord çalışmıyor şu an.
Hataya denk gelmedim de güncelleme için sudo pacman -Syu yazabilirsiniz. Eğer depoya eklenmediyse bir kaç saat beklemekten başka çare yok.

Yine de çözeceğini sanmıyorum, ben güncellemeden bahsettiğiniz için bunları söyledim. Sorun güncelleme olsaydı Flatpak'tan indirdiğinizde açılırdı.

Araştırdığım zaman sorunun Adwaita güncellemesinden sonra başladığını fark ettim. Galiba Gnome veya GTK kullanan farklı bir masaüstü kullanıyorsunuz. Adwaita'yı eski sürüme geri alabiliriz. Önbellekte olan silinmemiş eski sürüme dönmek için sudo pacman -U /var/cache/pacman/pkg/adwaita-icon-theme-legacy-46.2-1-any.pkg.tar.zst komutunu kullanabilirsiniz.

Alternatif yöntem olarak AUR'dan Downgrade paketini indirip sudo downgrade adwaita-icon-theme-legacy komutunu kullanırsanız terminalde önünüze eski sürüm numaraları listelenir. Bir önceki sürümü seçer ve ona geçiş yapmış olursunuz.

Kurulumun da bulunduğu Downgrade rehberim: Rehber: Hatalı güncelleme sonrasında eski sürüme dönmek

Son düzenleme:
Hataya denk gelmedim de güncelleme için sudo pacman -Syu yazabilirsiniz. Eğer depoya eklenmediyse birkaç saat beklemekten başka çare yok.

Yine de çözeceğini sanmıyorum, ben güncellemeden bahsettiğiniz için bunları söyledim. Sorun güncelleme olsaydı Flatpak'tan indirdiğinizde açılırdı.

Araştırdığım zaman sorunun Adwaita güncellemesinden sonra başladığını fark ettim. Galiba GNOME veya GTK kullanan farklı bir masaüstü kullanıyorsunuz. Adwaita'yı eski sürüme geri alabiliriz. Önbellekte olan silinmemiş eski sürüme dönmek için sudo pacman -U /var/cache/pacman/pkg/adwaita-icon-theme-legacy-46.2-1-any.pkg.tar.zst komutunu kullanabilirsiniz.

Alternatif yöntem olarak AUR'dan Downgrade paketini indirip sudo downgrade adwaita-icon-theme-legacy komutunu kullanırsanız terminalde önünüze eski sürüm numaraları listelenir. Bir önceki sürümü seçer ve ona geçiş yapmış olursunuz.

Kurulumun da bulunduğu Downgrade rehberim: Rehber: Hatalı güncelleme sonrasında eski sürüme dönmek

Hocam Hyprland kullanıyorum ve şimdi KDE'den deneyince oldu. Sanırsam bu hata düzelene kadar da KDE'de kalacağım. Sağ olun.

Hocam Hyprland kullanıyorum ve şimdi KDE'den deneyince oldu. Sanırsam bu hata düzelene kadar da KDE'de kalacağım. Sağ olun.
KDE Adwaita teması kullanmadığı için olmuştur hocam. Hyprland gibi WM'lerde ayar yapmadıysanız Adwaita kullanır GTK üzerinde. O sebeple Hyprland üzerinde olmamıştır. Anlattığım yöntemi Hyprland üzerinde deneyebilirsiniz.

KDE adwaita teması kullanmadığı için olmuştur hocam. Hyprland gibi WM'lerde ayar yapmadıysanız adwaita kullanır gtk üzerinde. O sebeple Hyprland üzerinde olmamıştır. Anlattığım yöntemi Hyprland üzerinde deneyebilirsiniz.

Hocam hiçbir şey yapmadım ve Hyprland'de de çalışıyor artık Discord. Kendi kendine düzeldi yani.

Hocam hiçbir şey yapmadım ve Hyprland'de de çalışıyor artık Discord. Kendi kendine düzeldi yani.
Adwaita güncellemesi sayesinde çözülmüştür hocam. Yukarıda bahsettim adwaita yüzünden diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı