Arch Linux'ta GPU Pasthrough Yapmak

Huso112

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar.

Ben IdeaPad320 kullanıcısıyım ve ekran kartım 150M ve KVM için GPU Passthrough yapmak istiyorum ama hiçbir tutorial bende işe yaramadı. Optimus manager ile de GPU'mun geçişini sağlıyorum.

IOMMU açık ve VFIO modülleri de ekli
Kod:
➜  ~ sudo dmesg | grep 'IOMMU enabled'
[    0.046854] DMAR: IOMMU enabled
➜  ~ echo "MKINITPCIO" && awk 'NR==7' /etc/mkinitcpio.conf && echo "\nMODPROBE" && cat /etc/modprobe.d/vfio.conf
MKINITPCIO
MODULES=(vfio_pci vfio vfio_iommu_type1 vfio_virqfd)

MODPROBE
options vfio-pci ids=10de:1d10
➜  ~

Ne yapmalıyım?

EDIT:
Tutorial'ları takip edince sonuç bu:
1649358238841.png

Aygıt asla tanınamıyor.

EDIT 2:
Eğer mkinitpcio.conf dosyasına MODULES=(vfio_pci vfio vfio_iommu_type1 vfio_virqfd) girdisni girersem optimus manager çalışmayı kesiyor ve lspci -k komutu NVIDIA için kernel driver in use: vfio cevabını veriyor.

Son düzenleme:
Linux host, Windows 11 guest şeklinde.
Bilmiyorum, NVIDIA sürücüsü sorun çıkartıyor olabilir. Bence ilk optimus Manager'sız kurun, kurduktan sonra optimus Manager'ı ayarlarsınız.

Linux hostta NVIDIA sürücülerini kullanıp passthrough etmek sorun yaratabilir, çünkü vfio-PCI sürücüsü kullanılıyor kartı passthrough etmek için. NVIDIA sürücüsü ile çakışabilir.

Bilmiyorum, NVIDIA sürücüsü sorun çıkartıyor olabilir. Bence ilk optimus Manager'sız kurun, kurduktan sonra optimus Manager'ı ayarlarsınız.

Linux hostta NVIDIA sürücülerini kullanıp passthrough etmek sorun yaratabilir, çünkü vfio-PCI sürücüsü kullanılıyor kartı passthrough etmek için. NVIDIA sürücüsü ile çakışabilir.
O zaman bunu Debian'da deneyeyim. Onda nvidia sürücüsü ve optimus manager kurulu değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı