robdocc1
Decapat
Daha fazla
Hocam driver sorunu derken şunu kastetmiştim minimal kurulumlarda bazı driverlar yüklü gelmiyor ve ben driverlar yüklü olan ama onun dışında minimal gelen bir dağıtım arıyordum ArcoLinux dediğiniz gibi onun kurulum ekranında herşeyi seçebiliyoruz onu kurmayı düşünüyorumDün yeni ISO ile (241110) cashyos kurdum. Kurulum esnasında NVIDIA'nın kapalı driver seçimi ile ilerledim. KDE masaüstünde Wayland'daki önceki ayarlar da oluşan hata giderilmiş sanırım.
Kendilerinin hazırladığı oyun için gerekli paketleri yüklettim. Daha sonra oyunun EXE'sini indirdim. Oyun aslında mobil bir oyun iken Windows versiyonu hazırlandı. Sorunsuz performanslı şekilde oynayabiliyorum artık. Oyunu Lutris için çalıştırıyorum. Lutris de sadece kendisinin seçtiği Wine paketini yüklettim.
Arclinux'de şu an 5+1 ses çıkışım ile yassssaaakkkkklı sitelere giriş sorunum kaldı sadece.
Şu an 2 Speaker'dan base ses alabiliyorum ama hata mesajlarında veya bildirimlerde, boot esnasında tık tık sesleri gelmesi kötü.
Sizin nasıl bir driver sorunu yaşadığınız yazdıklarınızdan anlayamadım.
2K görüntüye sahip Creative Webcam'imi bile sorunsuz tanıyor.
Herhangi bir dağıtımı sanal olarak kurmanız ve orada yavaş yükleniyor olması sistemin gerçekten yavaş çalıştığını göstermez. Sanal yüklemelerin bir amacı da default veya ayarlı yüklemeler ile gelenleri görmek. Sanal da yavaş çalışıyor olması, tamamen sizin kurulum yaptığınız ayarlar ve kurulumun gerçekleştiği diskin performansı ile ilgili bir sorun.
1997'den beri VMware kullanan biri olarak söylüyorum.
Arcolinux Pro'nun Online kurulum aşamasında aşırı fazla seçimler geliyor. Günlük kullanım program olarak değil de, sistem olarak bir incelemenizde fayda olabilir. Misal onu sanalda kurarak extra ayarlarını kontrol edebilirsiniz. Kurulum sonrasında att ve sofirem uygulamaları ile gelen seçeneklere göz atın.
Birçok Arch dağıtımının kurulum seçeneklerinde NVIDIA seçimi var.