Çözüldü Arch Linux'ta herkese açık Wi-Fi ağlarına nasıl bağlanılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MrSenf

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, Arch Linux yüklü laptopım ile herkese açık, bağlandığımda tarayıcıda bir login ekranına atan ağlara nasıl bağlanabilirim? Arch kullanırken kütüphanenin ağına bağlanamadığım için laptopa Windows kurmak zorunda kaldım fakat Arch kullanmaya devam etmek istiyorum, bu tür ağlara Arch Linux'ta nasıl bağlanabilirim?

Çözüm

Şu an KDE Neon kullanıyorum ama yaklaşık 2 yıl Arch Linux (saf hâliyle) kullanmış bir kullanıcıyım. Hiçbir sorun yaşamadım. Ara sıra oturum aç demeyebilir veya oturum sayfasını açmayabilir. Sebebi ağ bağlantısının stabil olmamasıdır. Böyle bir durumda oturum sayfasını manuel olarak açabilirsin. Örneğin benim kullandığım Wi-Fi ağı olan GSB için tarayıcıda yazmam gereken link: wifi.gsb.org.tr/login.html yazdığımda oturum sayfası açılır.
Herhangi bir ayarlama gerekmiyor ki. Firefox'u aç, üstte "Bu ağ için giriş yapmak gerekmektedir." yazacak. Ayrıca GNOME ve KDE Plasma masaüstlerinde o tip ağlara bağlandığında GNOME otomatik olarak tarayıcıda açar, Plasma ise "Ağ için giriş yapmak gerekmektedir." şeklinde bildirim gösterir, bildirime tıkladığında giriş sayfası açılır.

Tarayıcı bu şekilde uyarı gösterir.

Linux bu şekilde bildirim verir. Oturum Aç'a tıklarsan da oturum sayfasını tespit ederek açar.

Cevabın için teşekkür ederim, KDE Plasma kullanıyordum, bende direkt ağa bağlanmamıştı ama tekrar bir deneyeceğim bir de hangi Arch tabanlı sistemi kullanıyorsun, Arch'ın kendisini mi yoksa endeavour OS vb. bir dağıtım mı? Ben saf Arch kullanıyordum ve bağlanamamıştım.

Şu an KDE Neon kullanıyorum ama yaklaşık 2 yıl Arch Linux (saf hâliyle) kullanmış bir kullanıcıyım. Hiçbir sorun yaşamadım. Ara sıra oturum aç demeyebilir veya oturum sayfasını açmayabilir. Sebebi ağ bağlantısının stabil olmamasıdır. Böyle bir durumda oturum sayfasını manuel olarak açabilirsin. Örneğin benim kullandığım Wi-Fi ağı olan GSB için tarayıcıda yazmam gereken link: wifi.gsb.org.tr/login.html yazdığımda oturum sayfası açılır.

Çözüm
Teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…