Rehber Arch Linux'ta Oyun Oynamak ve Linux-Windows Karşılaştırması (1041 FPS)

Throttlestop ve ASUS GPU Tweak programlarını bu işletim sisteminde kullanabiliyor muyum? Benim mevcut bilgisayarım ultrabook olduğundan fabrika ayarından işlemci 70 dereceye, grafik kartı 65 dereceye sınırlandırıldı. Bu programlar ile sınırı 95'e çekip akıcı şekilde oynayabiliyorum. Eğer işletim sisteminde bu programları açmak mümkünse bir denemek isterim.

MSI Afterburner da işe yaramıyor bu arada benim bilgisayarımda.

Windows kadar kolay bir işletim sistemi varken ana işletim sistemini Linux yapmak bana biraz saçma geliyor. Bence en iyisi Linux'u sanal makinede kullanmak.
Windows bilgisayar kullanıcıları için amatör ligidir. Linux evet daha zordur ama bu zorluğu da güzel ödüllendirir. Sen hiçbir Windows sistemde sanal bu FPS'leri alamazsın No Load Throttle yersin. Linux'ta Valorant desteği olsaydı görürdün herkesin nasıl 400 500 FPS aldığını... Windows'un bunu İşlemci Ekran kartı vb. firmalara sürekli müşteri bulmak için yaptığını düşünüyorum çünkü çok mantıklı.

Linux'ta dilediğin her şeyi dilediğin gibi yaparsın ve Kernel'ler Windows'un NT 2009'dan kalma kernelini binlerce kat sollar.

Zaten Linux'u bilen birisi de Windows kullanmaz orası ayrı konu. Bizler terminalden çok kolay uygulama yükleyip uygulamaları da config dosyalarından dilediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz. Optimus Manager gibi bir programda bunlar çok işimize yarıyor. Hatta @363652 daha iyi bilir, No-Desktop kullanımında DWM'in config.h dosyasıyla neleri değiştirebildiğini...

Bizler sizin oyunlarınızda da daha iyi FPS alıyoruz, Lutris-Wine ile LoL'de monitör bağlayıp aldığım FPS'in %20 fazlasını Linux'ta Monitör bağlamadan dahili monitörde alıyorum. 178 >> 224

Linux oyunlarında zaten Linux Windows'a %800'e varan fark atıyor. Minecraft'a falan bakabilirsin yukarıda ekini paylaşmışlar.

Linux'ta da bu arada Windows'ta yaptıklarını yapabiliyorsun birkaç konuna baktım. Örnek verecek olursam Undervoltage, Monitör Hz Arttırma gibi gibi...

Windows kullanicilari Edge'in acilmasini beklerken ben doas dnf install firefox yaziyorum birkac saniyeye kuruluyor
Sonra gelip mesajima "hahaha" atiyor iste komik insan.

Son düzenleyen: Moderatör:

İkisi için de destek var. ThrottleStop için Intel-Undervolt desteği mevcut. Bu sayede bunu yapabilirsiniz.

@erengore ile aynı yerde yaşadığımdan sorduğumda GPU Overclocking alternatif yazılımının da olduğunu hatırladığınız söyledi galiba @403976 kullanıyormuş. Kendisi gelince bilgilendirir eğer varsa ve bulduysa.

Bu arada Linux'ta çoğu sebebi bilinmeyen Throttle'ları da yaşamıyorsunuz. Intel GPU - NVIDIA GPU yüklenmesi sonucu VR Throttle olmuyor çünkü Optimus Manager ile bu kontrol altına alınıyor.

Hocam zaten sen de biliyorsundur Linux kullanan tanımış olan birisi, özelliklerine ve özgürlüklerine hakim birisi, bu konuda bilgisi olan birisi Linux'a laf atmaz.

Windows kullanicilari Edge'in acilmasini beklerken ben doas dnf install firefox yaziyorum birkac saniyeye kuruluyor
Sonra gelip mesajima "hahaha" atiyor iste komik insan.

Onu geçtim Windows kullanıcıları sabit tema kullanırken bizim tema değiştirmemiz bile saniyeler sürüyor.

Siz güncellemeler için saatlerinizi harcarken, ki kurulunca da sorunlu çıkıp Recovery yapıyor orası ayrı konu... Biz sudo pacman -Syu veya yay -Syu yazarak direkt işi bitirmiş oluyoruz.

@Pacmanİnstall çok fazla denedim Linux kullanmayı fakat dizüstü bilgisayar Windows'taki gibi stabil olmayı hiçbir zaman beceremedi. En basit örneği hiçbir şey yapmıyorken bile dizüstü bilgisayarımın aşırı derecede ısınmasıydı ayrıca bir sürücü indirip kurmak için çok uzun vakitler harcadığımı bilirim. Hoparlörden çıkan sesler kalitesiz(cız sesleri de çıkıyor), Wi-Fi'nin sürekli kopmalar yaşaması, bilgisayarıma ait yazılımların hiçbirini desteklemiyor vs vs. bu tarz sorunlarla uğraşmak yerine Windows(LTSC) gibi bir işletim sisteminde kalırım daha iyi.

Ubuntu, Elementary OS ve Arch denedim sonuç aynı. Şu anda sadece sanal makinede kullanıyorum.

Biz bilgisayarimizi istersek Windows gibi gosteririz, istersek macOS gibi gosteririz, istersek tamamen kendi temamimizi olustururuz hatta masaustunu silip TTY'den bile kullaniriz ama Windows kullansaydik Microsoft ne isterse onu kullanmak zorunda kalirdik iste.

Siz yasamissiniz diye herkes yasamak mi zorunda? Donaniminizin destegi yokmus iste. Hicbir bilgisayarimda boyle sorunlar yasamadim.
Her zaman driver'larim kurulu geldi (Nvidia haric) windows'da algilanmayan kameram ve yazicim Linux'da otomatik olarak algilandi ve driver yuklemeye gerek kalmadan calisti.
Win yukluyken chrome bile acamayan bilgisayarimda Linux ile MC 1.14.4 ooynadim hatta.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…