Rehber Arch Linux'ta Oyun Oynamak ve Linux-Windows Karşılaştırması (1041 FPS)

Biraz araştırsanız hepsinde uygun sürücüyü kurmak kolay.

Arch Linux ve diğer birçok Linux için Linux-Firmware büyük bir sürücü çoğunluğunu kapsıyor, olmayanlar da depoda bulunuyor. Siz bence yeni olduğunuzdan sürücü kurma konusunda epey zorluk yaşamışsınız, zamanında herkes bu zorluğun içinden geçti zaten merak etmeyin önemli olan öğrenimi tamamlamakta. Öğrendikten sonra birçok şeyi Windows'tan kolay gelmemesi imkanı yok. Ya misal Discord kuracaksın bakın gösteriyorum:
Bash:
sudo pacman -S discord

Spotify mı kuracaksınız?
Bash:
#Chaotic AUR kurulu ise:
sudo pacman -S spotify

#Kurulu değil ise:
yay -S spotify

Uygulama kurmak bu kadar kolay yani. Sürücüler de aynen böyle yükleniyor buyrun İntel 8. Nesil ve üstü İntel Görüntü sürücüleri:
Bash:
sudo pacman -S xf86-video-intel mesa lib32-mesa vulkan-intel libva-intel-driver lib32-libva-intel-driver mesa-utils lib32-vulkan-intel

Siz yasamissiniz diye herkes yasamak mi zorunda? Donaniminizin destegi yokmus iste. Hiçbir bilgisayarimda boyle sorunlar yasamadim.

İki bilgisayarımda da bu sorunlara benzer sorunlar yaşadım.

Linux kullanan kitlenin bir kesimini hiç anlamış değilim. Kullanan herhangi birine Windows dediğiniz an direkt savunmaya ya da atak yapmaya çalışıyor/çabalıyor, gerek yok buna. Bu konuda ilk mesajıma bakarsanız öznel bir yorumda bulundum ve hemen karşı yorumlar geldi. Arkadaşım ben orada "bence" diyorum ya sana göre öyle bana göre böyle. Bu kadar bağnazlığa gerek yok(forumdaki belli bir kitleye bu yorumum. Kişisel algılamayın).

Meraklıları için güzel bir rehber olmuş.

Ben de dahil Windows'dan cok cekip Linux'a gecince rahatladiklari icin.
Linux'a gecip alisinca Windows'da iskence cektigini anliyor insan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü genelde Linux tecrübesi oluşmuş insanlar Linux'un hikmetlerinin farkına varırlar ve neler yapabileceklerinin. Sizler görmeden olumsuz eleştirel yorum yapınca "bilmeden yorum yapıyorsunuz" algısında görülüyorsunuz. Ki bu da maalesef normal. Çünkü Linux sürücüleri aslında daha iyi. Daha dün eski İntel görüntü sürücüsü denedim. Modesetting diye geçer. Yahu bu kadar güzel sürücü olur mu? Stabil ve akıcılık da Windows'taki gibi gelmiyor. Bu arada Windows sisteminizde sistemsel ani animasyonlara dikkatli bakın 60 FPS olarak göreceğinizi sanmam, ancak modesetting ile Arch Linux'ta GNOME arayüzünde adeta kayıyorum.

Böyle yazmakta haklısınız ancak biz de haklıyız. Linux keşif işidir.

GRUB'a sahte girdi ekleyip veya init System ile oynayip bilgisayar acilinca jumpscare atmasini bile saglayabilirim Linux'da yapabileceklerin cidden sinirsiz.

@420645 Ben de Linux'a gecmeden once ayni yorumu yapmistim, "Ana sistem olarak kullanmam". O mesajimdan cok gecmeden Linux'a gectim, iyi ki gecmisim
Şu an yazdigim mesaj cok komik geliyor. Zaten mesajima gereken cevap verilmis altlarda

Son düzenleyen: Moderatör:

Haha bilgisayarı açıyorsun önüne bir anda FNAF jumpscare'ı çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…