Arch Linux'ta sadece pencere oluşturmak

Makaleler
12
Arch Linux'ta problemli bir arayüze sahibim. Buglarla dolu. Wayland yerine X11 denedim. O da sorunlu. Sonra dedim ki arayüzü hep kaldırayım. Arayüzde can çekişeceğime terminal kullanırım daha iyi.

Fakat şöyle bir eksik var. Ben pencere yöneticisi istiyorum. Yani görev çubuğu ve duvar kâğıdı gibi şeylerin hiçbiri olmayacak. Şu anda KDE var ve bunu kaldıracağım. Örneğin terminalde "Firefox" yazdığımda açılacak. Linux'ta böylesine sade bir sistem kurabilir miyim?

Yapabilirsin, sway kullanman daha uygun olur. Hyprland'ın RAM tüketimi ve hataları Sway'e göre daha fazla. Konfigürasyon dosyasını inceleme fırsatım olmadı ama baktığın gibi anlayabileceğini düşünüyorum. Uygulama listesi için wofi veya fuzzel kurup kullanırsın.

Yapabilirsin, sway kullanman daha uygun olur. Hyprland'ın RAM tüketimi ve hataları Sway'e göre daha fazla. Konfigürasyon dosyasını inceleme fırsatım olmadı ama baktığın gibi anlayabileceğini düşünüyorum. Uygulama listesi için wofi veya fuzzel kurup kullanırsın.
Sway kurdum. Boş ekran beni karşıladı. Terminale nasıl ulaşırım?

sudo nano ~/.config/sway/config kodunu Tty'e geçip çalıştırın. Sizi hazır Config dosyası karşılaması gerekli. Alacritty veya kitty terminal kullanabilirsiniz. Eğer alacritty kullanacaksınız dosyada herhangi bir yere şu satırı ekleyin:

Kod:
bindsym $mod+Return exec alacritty

Daha sonra dosyayı kaydedip sudo pacman -S alacritty yazın ve Sway'ı yeniden başlatın. swaymsg reload

Bundan sonra super tuşu ve enter tuşuna aynı anda basarsan alacritty terminal açılacak. Kodu biraz değiştirerek wofi veya Fuzzel'i de aynı şekilde başlatabilirsin.

sudo nano ~/.config/sway/config kodunu Tty'e geçip çalıştırın. Sizi hazır Config dosyası karşılaması gerekli. Alacritty veya kitty terminal kullanabilirsiniz. Eğer alacritty kullanacaksınız dosyada herhangi bir yere şu satırı ekleyin:

Kod:

Daha sonra dosyayı kaydedip sudo pacman -S alacritty yazın ve Sway'ı yeniden başlatın. swaymsg reload

Bundan sonra super tuşu ve enter tuşuna aynı anda basarsan alacritty terminal açılacak. Kodu biraz değiştirerek wofi veya Fuzzel'i de aynı şekilde başlatabilirsin.
Tesekkur ederim. Turkce karakter sorunu var. Bunu nasil cozerim? Birkac kaynaktaki yontemleri denedim fakat halen problem mevcut.

Aşağıdaki komut ile sorunu çözdüm.
Kod:
swaymsg input "type:keyboard" xkb_layout tr

Son düzenleme:

Kod:

Kendi dosyalarınızı sudo veya herhangi bir şekilde root yetkileri kullanarak düzenlemeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı