/etc/shadow
dosyasını root
yetkilerle açıp işaretlediğim kısmı silip kaydederseniz hesap şifresi kalkmış olur.Yetkileri değiştirerek yapabiliyorsun, ayrıca şifre ayarlama kısmını boş bırakırsan otomatik açılıyor. Tavsiye etmiyorum yine de.İyi Sosyaller. Arch Linux kurulumunu yaptım ve bilgisayarı açtığımda şifre yazmak istemiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?
Yetkileri değiştirerek yapabiliyorsun, ayrıca şifre ayarlama kısmını boş bırakırsan otomatik açılıyor. Tavsiye etmiyorum yine de.
Güvenlik sorunları oluyor tabii. Home'a erişim büyük oranla açık olur.Niye hocam yani bir sorun vb bir şey mi oluyor anlamadım, biraz araştırmalar yaptım ve kullanıcı oluşturmayı, şifreli eklemeyi şiddetle öneriyorlar.
Teşekkür ederim hocam sanırım şifreli şekilde kullanmaya devam edeceğim.Güvenlik sorunları oluyor tabii. Home'a erişim büyük oranla açık olur.
/etc/shadow
dosyasını root
yetkilerle açıp işaretlediğim kısmı silip kaydederseniz hesap şifresi kalkmış olur.Bu şifreler "şifreli" şekilde saklanıyor. Değil mi? Orada gördüğüm lütfen SHA256 gibi bir şey olsun.Eki Görüntüle 1673146
/etc/shadow
dosyasınıroot
yetkilerle açıp işaretlediğim kısmı silip kaydederseniz hesap şifresi kalkmış olur.
Bu şifreler "şifreli" şekilde saklanıyor. Değil mi? Orada gördüğüm lütfen SHA256 gibi bir şey olsun.
Hemen bilgisayarınıza yetkisiz erişim alıp sizin ifşanızı alıyorum, değiştirmeyin lütfen.Şifreyi tek haneli bir sayı yaptım ve şifrelemesi şu şekilde.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.