3 393060 Kilopat Katılım 2 Aralık 2020 Mesajlar 5.909 Makaleler 3 Çözümler 65 18 Şubat 2023 #1 İyi Sosyaller. Arch Linux kurulumunu yaptım ve bilgisayarı açtığımda şifre yazmak istemiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?
İyi Sosyaller. Arch Linux kurulumunu yaptım ve bilgisayarı açtığımda şifre yazmak istemiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?
Çözüm The Shorekeeper 18 Şubat 2023 /etc/shadow dosyasını root yetkilerle açıp işaretlediğim kısmı silip kaydederseniz hesap şifresi kalkmış olur.
/etc/shadow dosyasını root yetkilerle açıp işaretlediğim kısmı silip kaydederseniz hesap şifresi kalkmış olur.
EldrithcWraith Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 30 Ağustos 2018 Mesajlar 2.943 Makaleler 6 Çözümler 27 Daha fazla Cinsiyet Erkek 18 Şubat 2023 #2 393060 dedi: İyi Sosyaller. Arch Linux kurulumunu yaptım ve bilgisayarı açtığımda şifre yazmak istemiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Genişletmek için tıkla... Yetkileri değiştirerek yapabiliyorsun, ayrıca şifre ayarlama kısmını boş bırakırsan otomatik açılıyor. Tavsiye etmiyorum yine de. Artı 0 Eksi
393060 dedi: İyi Sosyaller. Arch Linux kurulumunu yaptım ve bilgisayarı açtığımda şifre yazmak istemiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Genişletmek için tıkla... Yetkileri değiştirerek yapabiliyorsun, ayrıca şifre ayarlama kısmını boş bırakırsan otomatik açılıyor. Tavsiye etmiyorum yine de.
KS KS 3 393060 Kilopat Katılım 2 Aralık 2020 Mesajlar 5.909 Makaleler 3 Çözümler 65 18 Şubat 2023 #3 EldrithcWraith dedi: Yetkileri değiştirerek yapabiliyorsun, ayrıca şifre ayarlama kısmını boş bırakırsan otomatik açılıyor. Tavsiye etmiyorum yine de. Genişletmek için tıkla... Niye hocam yani bir sorun vb bir şey mi oluyor anlamadım, biraz araştırmalar yaptım ve kullanıcı oluşturmayı, şifreli eklemeyi şiddetle öneriyorlar. Artı 0 Eksi
EldrithcWraith dedi: Yetkileri değiştirerek yapabiliyorsun, ayrıca şifre ayarlama kısmını boş bırakırsan otomatik açılıyor. Tavsiye etmiyorum yine de. Genişletmek için tıkla... Niye hocam yani bir sorun vb bir şey mi oluyor anlamadım, biraz araştırmalar yaptım ve kullanıcı oluşturmayı, şifreli eklemeyi şiddetle öneriyorlar.
EldrithcWraith Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 30 Ağustos 2018 Mesajlar 2.943 Makaleler 6 Çözümler 27 Daha fazla Cinsiyet Erkek 18 Şubat 2023 #4 393060 dedi: Niye hocam yani bir sorun vb bir şey mi oluyor anlamadım, biraz araştırmalar yaptım ve kullanıcı oluşturmayı, şifreli eklemeyi şiddetle öneriyorlar. Genişletmek için tıkla... Güvenlik sorunları oluyor tabii. Home'a erişim büyük oranla açık olur. Artı 0 Eksi
393060 dedi: Niye hocam yani bir sorun vb bir şey mi oluyor anlamadım, biraz araştırmalar yaptım ve kullanıcı oluşturmayı, şifreli eklemeyi şiddetle öneriyorlar. Genişletmek için tıkla... Güvenlik sorunları oluyor tabii. Home'a erişim büyük oranla açık olur.
KS KS 3 393060 Kilopat Katılım 2 Aralık 2020 Mesajlar 5.909 Makaleler 3 Çözümler 65 18 Şubat 2023 #5 EldrithcWraith dedi: Güvenlik sorunları oluyor tabii. Home'a erişim büyük oranla açık olur. Genişletmek için tıkla... Teşekkür ederim hocam sanırım şifreli şekilde kullanmaya devam edeceğim. Artı 0 Eksi
EldrithcWraith dedi: Güvenlik sorunları oluyor tabii. Home'a erişim büyük oranla açık olur. Genişletmek için tıkla... Teşekkür ederim hocam sanırım şifreli şekilde kullanmaya devam edeceğim.
The Shorekeeper Gigapat Sosyal Tayfı Çözüme Giden Yol Katılım 15 Nisan 2021 Mesajlar 7.760 Makaleler 22 Çözümler 280 Daha fazla Sistem Özellikleri Laptop: ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323 İşlemci: i5-10300H Ekran kartı: GTX 1650 RAM: 16 GB 3200 MHz DDR4 Laptop Dahili Depolama: Intel SSDPEKNU512GZ Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 18 Şubat 2023 #6 /etc/shadow dosyasını root yetkilerle açıp işaretlediğim kısmı silip kaydederseniz hesap şifresi kalkmış olur. Artı 0 Eksi Çözüm
/etc/shadow dosyasını root yetkilerle açıp işaretlediğim kısmı silip kaydederseniz hesap şifresi kalkmış olur.
Cruslan Terapat Zamanın Tanığı İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 6 Temmuz 2018 Mesajlar 13.422 Makaleler 20 Çözümler 142 Yer Nordschleife Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 18 Şubat 2023 #7 The Shorekeeper dedi: Eki Görüntüle 1673146 /etc/shadow dosyasını root yetkilerle açıp işaretlediğim kısmı silip kaydederseniz hesap şifresi kalkmış olur. Genişletmek için tıkla... Bu şifreler "şifreli" şekilde saklanıyor. Değil mi? Orada gördüğüm lütfen SHA256 gibi bir şey olsun. Artı 0 Eksi
The Shorekeeper dedi: Eki Görüntüle 1673146 /etc/shadow dosyasını root yetkilerle açıp işaretlediğim kısmı silip kaydederseniz hesap şifresi kalkmış olur. Genişletmek için tıkla... Bu şifreler "şifreli" şekilde saklanıyor. Değil mi? Orada gördüğüm lütfen SHA256 gibi bir şey olsun.
The Shorekeeper Gigapat Sosyal Tayfı Çözüme Giden Yol Katılım 15 Nisan 2021 Mesajlar 7.760 Makaleler 22 Çözümler 280 Daha fazla Sistem Özellikleri Laptop: ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323 İşlemci: i5-10300H Ekran kartı: GTX 1650 RAM: 16 GB 3200 MHz DDR4 Laptop Dahili Depolama: Intel SSDPEKNU512GZ Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 18 Şubat 2023 #8 Cruslan dedi: Bu şifreler "şifreli" şekilde saklanıyor. Değil mi? Orada gördüğüm lütfen SHA256 gibi bir şey olsun. Genişletmek için tıkla... Aynen, şifreli şekilde saklanıyor. Şifreyi tek haneli bir sayı yaptım ve şifrelemesi şu şekilde. Artı 0 Eksi
Cruslan dedi: Bu şifreler "şifreli" şekilde saklanıyor. Değil mi? Orada gördüğüm lütfen SHA256 gibi bir şey olsun. Genişletmek için tıkla... Aynen, şifreli şekilde saklanıyor. Şifreyi tek haneli bir sayı yaptım ve şifrelemesi şu şekilde.
Cruslan Terapat Zamanın Tanığı İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 6 Temmuz 2018 Mesajlar 13.422 Makaleler 20 Çözümler 142 Yer Nordschleife Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 18 Şubat 2023 #9 The Shorekeeper dedi: Şifreyi tek haneli bir sayı yaptım ve şifrelemesi şu şekilde. Genişletmek için tıkla... Hemen bilgisayarınıza yetkisiz erişim alıp sizin ifşanızı alıyorum, değiştirmeyin lütfen. Teşekkürler cevap için. Artı 0 Eksi
The Shorekeeper dedi: Şifreyi tek haneli bir sayı yaptım ve şifrelemesi şu şekilde. Genişletmek için tıkla... Hemen bilgisayarınıza yetkisiz erişim alıp sizin ifşanızı alıyorum, değiştirmeyin lütfen. Teşekkürler cevap için.
L Linuxginar Terapat Zamanın Tanığı Katılım 4 Temmuz 2017 Mesajlar 7.554 Makaleler 6 Çözümler 137 Yer Izmir 18 Şubat 2023 #10 @393060 hocam, tam olarak nerede şifre sormasın istiyorsunuz? TTY'da mı, DM'de mi, "sudo" gibi komutlarda mı? Şifreyi kaldırmak saçma ve gereksiz. Artı 0 Eksi
@393060 hocam, tam olarak nerede şifre sormasın istiyorsunuz? TTY'da mı, DM'de mi, "sudo" gibi komutlarda mı? Şifreyi kaldırmak saçma ve gereksiz.