Arch Linux'ta USB ve HDD'nin içini görememe sorunu

• Konuyu başlatan eater
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 733
Makaleler
1
Yer
izmit
Daha fazla  
Selamlar. Ben Arch'ta takılı kaldım. USB takıyorum içini göremiyorum, dosya yöneticisinde gözükmüyor. HDD takıyorum görmüyor. Fdisk'ten bakınca görebiliyorum. Ama dosya yöneticisinde yok. Telefonu da görmüyor. Ama internet bağlamak için taktigimda interneti görüyor. ISO indirmek istiyorum, tarayıcı inmiyor. Hiçbir uygulama yüklenmiyor. Nasil görmesini saglayabilirim?

Dosya yöneticisinde olması için dosya yöneticisinin "fuser, udisks2" gibi sistemleri desteklemesi gerekiyor. Ranger gibi bir file manager kullanıyorsanız oldukça normaldir, file manager üzerinden mount etmeniz şart değil. Manuel bir şekilde mount edebilirsiniz.

Ek olarak Nautilus, Thunar gibi file managerlar kullanıyorsanız dbus-launch <filemanager> yazarak başlatmayı deneyin.

Dosya yöneticisinde olması için dosya yöneticisinin "fuser, udisks2" gibi sistemleri desteklemesi gerekiyor. Ranger gibi bir file manager kullanıyorsanız oldukça normaldir, file manager üzerinden mount etmeniz şart değil. Manuel bir şekilde mount edebilirsiniz.

Ek olarak Nautilus, Thunar gibi file managerlar kullanıyorsanız dbus-launch <filemanager> yazarak başlatmayı deneyin.
Fuse kurmamis olabilir diyecegim de kurmustur.

En kotu USB'ye terminalden DD ile yazdirirsin eger kesinlikle Arch'i birakmak istiyorsan.
lsblk yaz, ciktida GB'a gore cihazinin adini bul. /dev/sdHARF olacaktir.

Sonra USB'n ornegin /dev/sdc ise:
sudo dd if=UBUNTUISODOSYASI of=/dev/sdc => Ama sdc sdHARF olmali yani USB olmali. UBUNTUISODOSYASI da dosyanin konumu.

64-bit Ubuntu ISO linki.
Indirmek icin: wget https://releases.ubuntu.com/20.04.4/ubuntu-20.04.4-desktop-amd64.iso yazip bekle. Sonra attigim DD komutu ile yukle.

Dosya yöneticisinde olması için dosya yöneticisinin "fuser, udisks2" gibi sistemleri desteklemesi gerekiyor. Ranger gibi bir file Manager kullanıyorsanız oldukça normaldir, file Manager üzerinden Mount etmeniz şart değil. Manuel bir şekilde Mount edebilirsiniz.

Ek olarak Nautilus, Thunar gibi file Manager'lar kullanıyorsanız dbus-launch <filemanager> yazarak başlatmayı deneyin.

Fuser var ama nasıl kullanacağımı anlamadım. Thunar kullanıyorum. Dediğiniz komutla Thunar'ı açtım ama olmadı hala.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı