Python Nereden öğrenilir?

GPT + BTK Akademi + Her yer hocam kısacası. Şahsen GPT ile beraber gidiyorum.
ChatGPT ile öğren, Claude AI ile kod yazdır, İngilizce biliyorsan zaten yazılan kodlardan ne dümenler çevrildiğini yavaş yavaş anlamaya başlarsın.
Bazı ilçelerde Genç akademi tarzında bu tür eğitimler verip, sertifika veren yerler oluyor.
Öğrenmek dediğin ne kadarı kadar ve ne için? Sadece temel syntax'i ile algoritma bilmek yetmez. Yapacağınız işe göre gerekli kütüphaneleri de biraz öğrenmeniz gerekiyor. Öğrenmek dediğim oturup ezberlemek değil. Kodun, kütüphanenin az bir mantığını kafanızda oturtun elinizi alıştırın yeterli. Google'dan benzer örneklere bakarak yapmaya çalışın. Hemen her hatanızı yapay zekaya sorarak çok fazla gelişemezsiniz. Araştırmayı öğrenmeniz gerekiyor.
İlk olarak algoritma öğrenmen lazım. Yazılım programlama aslında bir problem çözme yöntemidir? İlk olarak algoritma öğrenmezsen daha sonra ne yapacağını çok şaşırırsın, daha sonra belirlediğin bir konuda proje yapmaya başlaman lazım, bu projede sana neler lazım neler kullanacaksın hangi kütüphane ve teknolojiler gerekli bunları araştıra araştıra ilerlemeni tavsiye ederim.

Diğer türlü baştan sona bir programlama dilini öğreneyim mantığı bence çok zor bir şey daha çok, sana ne lazımsa onu öğrenerek ve üstüne katarak ilerlemek çok daha öğretici oluyor.
YouTube'da fehmi uyar hocayı dinlemenizi tavsiye ederim. Kodlama kursları barındıran uygulamaları şahsen beğenmem. Ama bir programlama dilini en iyi şekilde öğrenmenin yolu; aklınızda bir proje olacak, sizde bu projeyi oluşturmak için gerekli bilgileri öğrenip yanlış yapa yapa projeyi bitireceksiniz. Bu sayede zaten hiçbir şey anlamadan bir bakıyorsunuz dile hakim olmuşsunuz. Ben yazılıma Python ile başlamıştım. Sonra ders dinleye dinleye öğrenilemeyeceği için bende tamamını öğrenemedim. Çünkü Python genel olarak veri analizi türünde soyut şeyler için kullanılan bir programlama dilidir. Benim de böyle bir kullanım amacım yoktu. Yine de programlanın mantığını öğrenene kadar devam etmiştim, sonra bıraktım Python'u web programlamaya geçtim, ve aklımda web ile ilgili bin türlü proje olduğu için kolayca öğrendim. Uzun oldu biraz kusura bakmayın :D sonuç olarak bir kursa veya derse bağımlı çalışmak yerine bağımsız olarak proje geliştirmeye çalışırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
İlk başlarda yapay zeka kullanmadan ilerle. YouTube'da dolu kurs var zaten onları izleyip temel attıktan sonra ufak ufak projelere giriş yapın. Kendi proje fikirleriniz ya da internetteki fikirler ile proje yapmaya başlayın. Sonradan ilerleye ilerleye yapay zekayı da kullnarak epey bir yol ilerlersiniz. Zaten o noktada da ne yapacağınız ve sonra nasıl devam edeceğiniz konusunda bir fikriniz olur diye düşünüyorum.
Lakin bu saydıklarımdan daha önemli şey ise meraklı olmak ve sürekli bu merağı beslemektir. İyi Çalışmalar
Yorumlarınız için teşekkürler eve geçince hepsini detaylı bir şekilde okuyacağım, aklımda kitap almak var python ile ilgili, biraz araştırma yapınca kitaptan daha iyi olacağını söylüyorlar, mesela bu kitap nasıldır?

Yorumlarınız için teşekkürler eve geçince hepsini detaylı bir şekilde okuyacağım, aklımda kitap almak var python ile ilgili, biraz araştırma yapınca kitaptan daha iyi olacağını söylüyorlar, mesela bu kitap nasıldır?
Tabii ki hatrı sayılır bir katkı sağlar ve öğretme ihtimali vardır.

Fakat insan ne kadar fazla duyu organını kullanırsa o kadar hızlı öğrenir.
Amacım kendi tavsiyemi irdelemek değil. Bende işe yaradığı için tavsiye ediyorum. İlçenizde belediyenin böyle bir imkanı varsa oraya yazılmanız daha iyi olabilir. Karşınızda hoca varken daha dikkatli öğrenilebilir. Fakat aynı verim diğer arkadaşların tavsiyelerinden de doğru adımlarla elde edilebilir tabii ki.

Kitap tavsiye etmem. Dosya operasyonu falan yaziyor; bunlari kitaptan ogrenmek hata. Cunku bunlar zamanla degisir, API denir buna ve dil evrimlestikce degisir. Kitap 2 seneye eskir ve kagit israfi olur.

Python ozellikle kitaptan ogrenilmez cunku backward compatible degildir. Yani ust versiyonu alt versiyonla uyumlu yapmak gibi bir misyonu yok adamlarin.

Tabii ki hatrı sayılır bir katkı sağlar ve öğretme ihtimali vardır.

Fakat insan ne kadar fazla duyu organını kullanırsa o kadar hızlı öğrenir.
Amacım kendi tavsiyemi irdelemek değil. Bende işe yaradığı için tavsiye ediyorum. İlçenizde belediyenin böyle bir imkanı varsa oraya yazılmanız daha iyi olabilir. Karşınızda hoca varken daha dikkatli öğrenilebilir. Fakat aynı verim diğer arkadaşların tavsiyelerinden de doğru adımlarla elde edilebilir tabii ki.
Evet haklısınız, birkaç aydır aklımdaydı dediğiniz lakin fırsat bulamıyorum bazı nedenler yüzünden, şuan değil ancak 1-2 yıl sonra bu işte biraz tecrübe edindikten sonra daha ileri seviye için onu yapabilirim, şuanlık arkadaşların tavsiyeleri üzerinden internette bu alandan ilerleyeceğim gibi duruyor.

Evet haklısınız, birkaç aydır aklımdaydı dediğiniz lakin fırsat bulamıyorum bazı nedenler yüzünden, şuan değil ancak 1-2 yıl sonra bu işte biraz tecrübe edindikten sonra daha ileri seviye için onu yapabilirim, şuanlık arkadaşların tavsiyeleri üzerinden internette bu alandan ilerleyeceğim gibi duruyor.
Canlı veya kitap üzerinden her türlü size bir şey katacaktır. İş sizin motivasyonunuzda bitiyor. Şimdiden kolay gelsin.

Sıfırdan yazılım bilgisi olmadan (15 saat CSharp eğitimi izledim ama çoğu aklımdan gitmiştir bile) Python nerede öğrenilebilir?
Öğrenmesi değil aklında tutması için mutlaka projeye dökmen lazım. Öğrendiğin kütüphane fonksiyonlarını ve API'ları kullanabileceğin projeler yapmayı dene. Sonrasında zaten zamanla yerleşecek dilin sistemi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı