Evet bütün diski sıfırlamıştım bunu nasıl çözebilecegim hakkında bir fikriniz var mı acaba?Bütün diski ext4 biçiminde formatladıysanız o yüzden o uyarıyı alıyor olabilirsiniz, btrfs ve ext4 dosya sistemini windows görmüyor
Format diskine girdiğinde kuruluma devam etmeden önce bilgisayarı onarın de, sonra cmd seçeneğini seç (komut satırı da yazıyor olabilir).Evet bütün diski sıfırlamıştım bunu nasıl çözebilecegim hakkında bir fikriniz var mı acaba?
diskpart yaz. diskpart açılınca list disk yap ve oradan diskinin numarasını öğren. Sonrasında select disk <diskinnumarası>, örneğin select disk 1. Diskteki TÜM bölümler silinsin istiyorsan clean yaz. Değilse silinmesini istediğin partition (bölümü) bulmak için list partition de ve bölümü bul. Ardından select partition ile bölümü seç. format fs=ntfs quick yazman yeterli. Eğer diski komple sıfırlamayı tercih ettiysen;create partition primary
select partition 1
format fs=ntfs quick dedikten sonra exit exit yapıyorsun seni tekrar kurulum başına atıyor. Format diskine girdiğinde kuruluma devam etmeden önce bilgisayarı onarın de, sonra CMD seçeneğini seç (komut satırı da yazıyor olabilir).
Oradan komut satırınadiskpartyaz. Diskpart açılıncalist diskyap ve oradan diskinin numarasını öğren. Sonrasındaselect disk <diskinnumarası>, örneğinselect disk 1. Diskteki tüm bölümler silinsin istiyorsancleanyaz. Değilse silinmesini istediğin Partition (bölümü) bulmak içinlist partitionde ve bölümü bul. Ardından select Partition ile bölümü seç.format fs=ntfs quickyazman yeterli. Eğer diski komple sıfırlamayı tercih ettiysen;
create partition primary. select partition 1 format fs=ntfs quickdedikten sonra exit exit yapıyorsun seni tekrar kurulum başına atıyor.
Dikkat; clean komutu tüm diski komple sıfırlar. Tüm diskleri değil ama seçili diski. Eğer yanlış diski seçer ve bu komut kullanırsan veri kaybı kaçınılmaz olacak.
hocam bunu yaptım simdi ama bu sefer usbyi görmüyor ve işletim sistemim slindi silineceğini biliyordum ama bu usb neden gözükmüyorFormat diskine girdiğinde kuruluma devam etmeden önce bilgisayarı onarın de, sonra cmd seçeneğini seç (komut satırı da yazıyor olabilir).
Oradan komut satırınadiskpartyaz. diskpart açılıncalist diskyap ve oradan diskinin numarasını öğren. Sonrasındaselect disk <diskinnumarası>, örneğinselect disk 1. Diskteki TÜM bölümler silinsin istiyorsancleanyaz. Değilse silinmesini istediğin partition (bölümü) bulmak içinlist partitionde ve bölümü bul. Ardından select partition ile bölümü seç.format fs=ntfs quickyazman yeterli. Eğer diski komple sıfırlamayı tercih ettiysen;
create partition primary select partition 1 format fs=ntfs quickdedikten sonra exit exit yapıyorsun seni tekrar kurulum başına atıyor.
Dikkat; CLEAN komutu tüm diski komple sıfırlar. Tüm diskleri değil ama seçili diski. Eğer yanlış diski seçer ve bu komut kullanırsan veri kaybı kaçınılmaz olacak.
USB'yi de mi resetledin?Hocam benim için bu kadar şey yazıp zamanınızı bana ayırdığınız için teşekkür ederim birazdan deneyeceğim.
hocam bunu yaptım simdi ama bu sefer usbyi görmüyor ve işletim sistemim slindi silineceğini biliyordum ama bu usb neden gözükmüyor
USB'yi de mi resetledin?
USB'yi de mi resetledin?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.