Arch Linux'tan Windows'a formatla geçerken disk yok uyarısı veriyor

swerix

Centipat
Arkadaşlar merhaba ben yaklaşık 2-3 hafta önce Arch Linux kurdum, Arch install Config'i sayesinde bugün ise Windows'a geçmek istedim fakat format atacağım sırada disk yok diye uyarı aldım, hiç bu sorunla karşılaşmadım. Yardım eder misiniz?

Bütün diski ext4 biçiminde formatladıysanız o yüzden o uyarıyı alıyor olabilirsiniz, btrfs ve ext4 dosya sistemini windows görmüyor

Evet bütün diski sıfırlamıştım bunu nasıl çözebilecegim hakkında bir fikriniz var mı acaba?
Format diskine girdiğinde kuruluma devam etmeden önce bilgisayarı onarın de, sonra cmd seçeneğini seç (komut satırı da yazıyor olabilir).

Oradan komut satırına diskpart yaz. diskpart açılınca list disk yap ve oradan diskinin numarasını öğren. Sonrasında select disk <diskinnumarası>, örneğin select disk 1. Diskteki TÜM bölümler silinsin istiyorsan clean yaz. Değilse silinmesini istediğin partition (bölümü) bulmak için list partition de ve bölümü bul. Ardından select partition ile bölümü seç. format fs=ntfs quick yazman yeterli. Eğer diski komple sıfırlamayı tercih ettiysen;

create partition primary select partition 1 format fs=ntfs quick dedikten sonra exit exit yapıyorsun seni tekrar kurulum başına atıyor.

Dikkat; CLEAN komutu tüm diski komple sıfırlar. Tüm diskleri değil ama seçili diski. Eğer yanlış diski seçer ve bu komut kullanırsan veri kaybı kaçınılmaz olacak.

Format diskine girdiğinde kuruluma devam etmeden önce bilgisayarı onarın de, sonra CMD seçeneğini seç (komut satırı da yazıyor olabilir).

Oradan komut satırına diskpart yaz. Diskpart açılınca list disk yap ve oradan diskinin numarasını öğren. Sonrasında select disk <diskinnumarası>, örneğin select disk 1. Diskteki tüm bölümler silinsin istiyorsan clean yaz. Değilse silinmesini istediğin Partition (bölümü) bulmak için list partition de ve bölümü bul. Ardından select Partition ile bölümü seç. format fs=ntfs quick yazman yeterli. Eğer diski komple sıfırlamayı tercih ettiysen;

create partition primary. select partition 1 format fs=ntfs quick dedikten sonra exit exit yapıyorsun seni tekrar kurulum başına atıyor.

Dikkat; clean komutu tüm diski komple sıfırlar. Tüm diskleri değil ama seçili diski. Eğer yanlış diski seçer ve bu komut kullanırsan veri kaybı kaçınılmaz olacak.

Hocam benim için bu kadar şey yazıp zamanınızı bana ayırdığınız için teşekkür ederim birazdan deneyeceğim.

Format diskine girdiğinde kuruluma devam etmeden önce bilgisayarı onarın de, sonra cmd seçeneğini seç (komut satırı da yazıyor olabilir).

Oradan komut satırına diskpart yaz. diskpart açılınca list disk yap ve oradan diskinin numarasını öğren. Sonrasında select disk <diskinnumarası>, örneğin select disk 1. Diskteki TÜM bölümler silinsin istiyorsan clean yaz. Değilse silinmesini istediğin partition (bölümü) bulmak için list partition de ve bölümü bul. Ardından select partition ile bölümü seç. format fs=ntfs quick yazman yeterli. Eğer diski komple sıfırlamayı tercih ettiysen;

create partition primary select partition 1 format fs=ntfs quick dedikten sonra exit exit yapıyorsun seni tekrar kurulum başına atıyor.

Dikkat; CLEAN komutu tüm diski komple sıfırlar. Tüm diskleri değil ama seçili diski. Eğer yanlış diski seçer ve bu komut kullanırsan veri kaybı kaçınılmaz olacak.
hocam bunu yaptım simdi ama bu sefer usbyi görmüyor ve işletim sistemim slindi silineceğini biliyordum ama bu usb neden gözükmüyor

Son düzenleme:
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı