Arch + Windows + Zorin için tripleboot mümkün mü?

ArchUser06

Hectopat
Daha fazla  
Şu an bilgisayarımda olan Arch ve Windows'un yanına Zorin OS kurup triple boot yapmak istiyorum. Mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapılır? Zorin OS dışında Linux dağıtımı önerilerine açığım. Önerirseniz sevinirim.

Şu an bilgisayarımda olan Arch ve Windows'un yanına Zorin OS kurup triple boot yapmak istiyorum. Mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapılır? Zorin OS dışında Linux dağıtımı önerilerine açığım. Önerirseniz sevinirim.

Evet hepsini sanal disk oluşturarak farklı bölümlere yükleyebilirsiniz disk yapılandırması ile.

Olur tabi niye mümkün olmasın? Sanal diske falan gerek yok, disk bölümlendirmesini doğru yaptığınız sürece istediğiniz kadar işletim sistemi kurabilirsiniz.

Hocam yapılır ama neden olsun pek bilemiyorum. Windows'a ihtiyacı olan biri "Linux da kullanayım ama." deyip sürekli aç kapa yapayım demesi gereksiz yere zorlar kendisini. Linux + Windows belki anlaşılır ama 2 Linux birden nedir ya? Zorin OS dediğimiz şey Debian + uygulamalarla doldurulmuş bir Linux. Arch ise tamamen saf gelen bir Linux. Arch'ta yapılabilen her şey Zorin'de de yapılır zaten.

Biliyorum hocam merak etmeyin. :)

Bir tek boot kısmını bilmiyorum Windows'un UEFI kısmına kaydedilir ama kullandığınız 2 dağıtımın UEFI kısmı aynı olmamalıdır. Mesela Ubuntu'nun yanına Linux Mint kurarsanız UEFI bölümündeki Ubuntu kodu değişmediği için sistem bozulur veya hata verir.

EFI bölümleri aynı olabilir, bunda sorun yok.

1734882197370.png

Diğer dağıtımlar da bu şekilde klasörlere ayrılacağı için sorun olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı