Arcolinux ne kadar popüler?

Yani iyi bir dağıtım olduğunu duydum fakat saf Arch'tan daha az popüler olduğunu düşünüyorum. Bence saf Arch kullanmak her zaman daha iyi. Kurulumu bir kez yaptıktan sonra çerez gibi geliyor.
Aynen orası öyle, yeni başlayanlar için öneriliyor diyorlar manjaro ve benzer türlerini. Şahsen ben Linuxu bundan kaç yıl önce Gentoo kurmaya çalışırken kurduktan sonra yaşadığım sorunlarla öğrenmiştim.

Benim sanal makinemde Arch var. Gentoo uğraştırıcı olduğu için yok. Gerçi Arch da biraz uğraştırıcı. Arch ile ilgili tereddütüm şu ki zamanla kurulum şekli değişiyor bu yüzden Arch denemiyorum.
Kurulum şekli değişiyorsa Wiki de değişiyor. Ben hiçbir zaman ezber kurulum yapmıyorum, her zaman telefonumda veya tabletimde Arch Wiki açık oluyor.
Distro Watch güvenilmez bir kaynaktır. Web sitesindeki tıklanmaya göre sıralamaya diziyor. Distro Watch'tan bir istatistik almayın.

Benim sanal makinemde Arch var. Gentoo uğraştırıcı olduğu için yok. Gerçi Arch da biraz uğraştırıcı. Arch ile ilgili tereddütüm şu ki zamanla kurulum şekli değişiyor bu yüzden Arch denemiyorum.
gülüm arch'ta "mkinitcpio -P" gibi bir nimet var, gentoo da bunu yapman saatlerini alıyor :D
Gentoo kurmasını da bir ara denemek istiyorum.
Aşırı boş vaktin varken denemeni tavsiye ederim. İlk denememi, lisede sınav vaktinde yapıp çoğu dersten kalmayı başarmıştım :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı