Arctic bionix F120 vs. bionix P120

Diss2ready

Decapat
Daha fazla  

Bu ikisinden hangisini tercih etmeliyim? Aradaki farka değer mi P120 olan model? Kasanın arkasına 1 adet egzoz fan olarak takacağım. Hangisi daha iyi olur?

P120 daha iyi ama ikisi yerine de Akasa Viper daha iyi bir tercih.

Görüntü önemli değilse paylaştığım model hava akışı olarak çok daha iyi.

P120 daha iyi ama ikisi yerine de Akasa Viper daha iyi bir tercih.

Viper hava akımı olarak çok iyi evet ama son hızda çalışınca uçak kalkıyor diyenler var. İnternetteki ses testleri de bunu onaylıyor. Almak isterim ama rahatsız edici ses olsun istemiyorum. Sizce bionix P120 fiyatına değer mi? Başka ürün öneriniz var mıdır? 140 TL civarında bütçem var maksimum.

P12 ancak daha iyisi varken ne kadar alınır tartışılır.

28.9 dB bu da. 1900RPM.

Yerin varsa eğer kasanın önünde sığacağını düşünüyorsan Akasa "Viper R" 12cm Yuva için 14cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Fan (AK-FN073) | Teknobiyotik bundan al 21.7 dB. 1600RPM.

Sizin dediğiniz 2100RPM daha fazla ses çıkarması gerekmez mi? :D

P12 ancak daha iyisi varken ne kadar alınır tartışılır.

28.9 dB bu da. 1900RPM.

Yerin varsa eğer kasanın önünde sığacağını düşünüyorsan Akasa "Viper R" 12cm Yuva için 14cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Fan (AK-FN073) | Teknobiyotik bundan al 21.7 dB. 1600RPM.

Sizin dediğiniz 2100RPM daha fazla ses çıkarması gerekmez mi? :D

Hocam bişi diyeceğim, bu 12cm Yuva için 14cm fan olan modeli daha sessiz duruyor kağıt üstünde. Arka kısıma alacağım egzoz fan olarak. 12cm yuva için 14cm olan modeli taksam çok ses çıkarır mı ki?

Hocam bir şey diyeceğim, bu 12cm yuva için 14cm fan olan modeli daha sessiz duruyor kağıt üstünde. Arka kısma alacağım egzoz fan olarak. 12cm yuva için 14cm olan modeli taksam çok ses çıkarır mı ki?

Hocam zaten tam devirde dönmeyecek fanlar ses çıkarmaz. Ancak yine de ölçüm yapın 14cm fan sığacak mı sığmayacak mı diye.

Bu arada bionix P120 ile Viper 12cm aynı değerde ses seviyesine sahip ikisi de uçak kaldırır gibi ses çıkaracak.

Eğer 14cm veya daha genişse alın takın rahatla kullanın. 110 CFM değeri var 22DB'de ses seviyesi tam hızda. 1600RPM sonuçta.

Bionix yerine Viper 12 tercih edin derim ben size. Hem statik basınç hem de CFM bakımından çok daha üstün.

Tabi Viper fanların yanında silikon vidalarda gelmekte onları kullanırsanız olası titreşim seslerini de aradan çıkarmış olursunuz.

Şahsen kendim de bütçem olduğu zaman kasamın ön tarafına 3 adet 14cm egzoz fan olarak 12cm olan fanlarından alacağım. Almıştımda aslında hasarlı ürün olduğundan hediye çeki olarak verdiler bende sıvı soğutmaya yöneldim.

Hocam zaten tam devirde dönmeyecek fanlar ses çıkarmaz. Ancak yine de ölçüm yapın 14cm fan sığacak mı sığmayacak mı diye.

Bu arada bionix P120 ile Viper 12cm aynı değerde ses seviyesine sahip ikisi de uçak kaldırır gibi ses çıkaracak.

Eğer 14cm veya daha genişse alın takın rahatla kullanın. 110 CFM değeri var 22DB'de ses seviyesi tam hızda. 1600RPM sonuçta.

Bionix yerine Viper 12 tercih edin derim ben size. Hem statik basınç hem de CFM bakımından çok daha üstün.

Tabi Viper fanların yanında silikon vidalarda gelmekte onları kullanırsanız olası titreşim seslerini de aradan çıkarmış olursunuz.

Şahsen kendim de bütçem olduğu zaman kasamın ön tarafına 3 adet 14cm egzoz fan olarak 12cm olan fanlarından alacağım. Almıştımda aslında hasarlı ürün olduğundan hediye çeki olarak verdiler bende sıvı soğutmaya yöneldim.

Hocam arka taraf 12 cm destekliyor ama akasanın bu modeli 14 cm fanı 12 cm çerçeveye sığdırmış. Yani kasama sığacağını düşünüyorum ama yine de ölçerim.

Bir de sanırım akasanın fan ömrü çok değil yani bende scythe fuma 2 işlemci soğutucu var üzerindeki fanların ömrü 150.000 saat olarak belirtilmiş. Ama viperin 50.000 olarak belirtilmiş. Gerçi fiyatına oranla gayet iyi sayılır. Araştıracağım bu modeli. Viper modeline rakip başka tavsiyeniz var mıdır? Aslında değerleri çok iyi ama bir yandan da sesli diyen var, ayrıca rengi de kötü. Çok kararsız kaldım, alternatifler varsa onları da değerlendirmek iyi olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı