Arctic Freezer 7X incelemesi

Bugün sipariş verip elime ulaşan ve pek de bilinmeyen bu modeli sistemime takıp test ettim. Amazon'dan indirimle 170 TL'ye geldi, stokta an itibarı ile 2 adet daha bulunuyor.

Ürünün kutusu bu şekilde. Termal macun sürülü şekilde geliyor bu artı puan, içinde Intel sistemler için ayrıca takma aparatı da mevcut. Sitesinde ve satılan yerlerde tüm bilgileri, boyutları ve görünüşü olduğu için fotoğrafla ve detaylara çok girmiyorum. 6 yıl garantisi olduğu kutusunda da yazıyor.
image2.jpg

Kasaya monte ettikten sonra bu şekilde görünüyor. Siyah fanlıları olsa da ben bulamadım. Neyse ki beyaz fan pek dikkat çekmiyor. Tahmin ettiğimden daha hafif bir soğutucu ama malzemesi kaliteli duruyor, tek fanlı bir soğutucuya göre de oldukça geniş. 4 adet bakır borusu var, takmak biraz uğraştırıyor her kule tipi soğutucu gibi. İşlemcinin yüzeyini tamamen kapatmıyor ama yeteri kadar alanı kapladığını söyleyebilirim.
image0 (2).jpg

Testini yaptığım işlemci Ryzen 3 3300X bir önceki fan ise birinci nesil Ryzen'ların bakır tabanlı AMD Wraith Spire modeli.
image1.jpg

İşlemci yükü biraz ağır olduğu için ilk testi Cyberpunk 2077 ile yaptım sonra da Valorant ile test ettim.

Ryzen 3300X CBP açık
Cyberpunk 2077: Wraith Spire 71 derece - Arctic X7 65 derece
Valorant: Wraith Spire 69-70 derece - Arctic 63 derece

Ryzen 3300X CBP kapalı 1.3v 4300Mhz
Cyberpunk 2077: Wraith Spire 66 derece - Arctic X7 62-63 derece
Valorant: Wraith Spire 65 derece - Arctic 59 derece

AIDA64 ile CPB açık olarak 5 dakikalık stres testi;
Wraith Spire
Screenshot_7.png

Arctic X7
Screenshot_8.png

Özellikle sessizliği ve oyunlarda CPB açık halde bile ideal sıcaklıkları benim için ideal seviyede. 3300X gibi 4+0 CCX ile yüksek frekanslara kolaylıkla çıkabilen bir işlemciyi kontrol altında tutabilmesini başarılı buldum. En güzel özelliği gerçekten çok sessiz olması 2000 RPM'e çıktığında bile hafif bir uğultudan fazlası duyulmuyor. İndirimi devam ederken çok fazla test yapamadım umarım yeterli bir inceleme olmuştur.
@BerkayZ87 @alihanvardertyok @304191 @RecepBaltaş'ıSevenİnsan @def2easy06

Son düzenleme:
Fiyat dahilinde çok iyi sonuçlar, özellikle Aida testinde ciddi farklar var. Wraith Spire o kadarda kötü bir soğutucu değil unutmamak lazım. Stealth ile kıyaslansa farklar muhtemelen birkaç derece daha açılacaktır.

5600G/X konusuna gelirsek, 5600X wraith stealth ile çalışıyor. Sıcak sıcak çalışıyor fakat çalışıyor, onunla çalışabiliyorsa Spire ya da Freezer 7X ile hayli hayli çalışacaktır. Bunun dışında 5000 serisi ile silikon kalitenize orantılı olarak curve optimizer ve PBO2 güç limitleri aracılığıyla standart güç limitlerine ve voltaj/frekans eğrisine doğrudan müdahale edebiliyorsunuz, hal böyle olunca undervolt olanağınız daha yüksek oluyor.

Bu arada Cyberpunk oyununda fazla düşüş olmaması beni şaşırtmıyor, o oyun hem CPU hem GPU kullanımını tavana çekiyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı