Arctic LF2 240 ve R5 5600X sistem 95 derece oluyor

arfyilmaz

Hectopat
Sistemimde SilverStone PF240 sıvı soğutma vardı ve aşırı ısınma ve hatta sistemin kendini kapatmasından dolayı Arctic LF2 240 sıvı soğutmaya geçtim. Soğutma öne montajlı. İçinden çıkan Arctic macun sürülü. Soran olacaktır pompadaki jelatin söküldü tabii ki. Radyatör fanları içeri doğru hava çekiyor, üstte 2 ve arkada 1 fan egzoz olarak bağlı. Tamamen standart moddayken (PBO veya Curve Optimizer kapalıyken) 72 derece oluyor. PBO veya Curve Optimizer açıkken 95leri görüyor. SS'leri ekliyorum. Bu değerleri normal olarak kabul etmeli miyim yoksa bir anormallik var mı sizce? Bu soğutucu çok övülüyordu çünkü, baktığım zaman Thermalright veya ID-Cooling hava soğutucular ile yük altında 55-60 derecede kullananlar, sıvı soğutma gereksiz yazanlar çoğunlukta çünkü.

• Anakart: MSI B550 Tomahawk.
  • GPU: ASUS 4070 Dual.
  • Kasa: ASUS TUF GT301.
  • PSU: 750W Xigmatek Bronze.
standart.png
Ekran görüntüsü 2024-06-03 234140.png
Ekran görüntüsü 2024-06-03 231733.png

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-03 234218.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-03 234218.png
    60,1 KB · Görüntüleme: 26
Montajda bir hata yok ise bu değerleri görmemeniz lazım, sıvı soğutma ile gelen termal macun mx-5 bir tık kötü lakin yine de bu değerleri görmeniz ilginç, radyatör ters bir şekilde yani borular aşağıdan yukarıya doğru gelecek şekilde mi takılı?

Montajda bir hata yok ise bu değerleri görmemeniz lazım, sıvı soğutma ile gelen termal macun mx-5 bir tık kötü lakin yine de bu değerleri görmeniz ilginç, radyatör ters bir şekilde yani borular aşağıdan yukarıya doğru gelecek şekilde mi takılı?
Bu şekilde montajlı, önerildiği gibi.

Dosya Ekleri

• IMG_6171.jpeg
    IMG_6171.jpeg
    23,2 KB · Görüntüleme: 18
Son zamanlar da ben de ısı problemi çekiyorum zamanında da çok çektim. 3 tane sıvı soğutma değiştirdim şu an yine bir soğutucu alma planındayım hatta. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bu sıcaklık değerler çok aşırı yük altında bu değerleri asla görmemeniz gerekiyor.

Montaj doğru yapıldıysa kontrol edilmesi gerekenler termal macunun aşırı olmaması ve zemine yayılmış şekilde olması pompanında işlemciye yeteri kadar baskı yapması.

Diğer durum kullandığım sıvı soğutucular da rastladığım en büyük sorun hep pompa arızası oldu.
Pompa arızasından şüphelenebilirsin.

İşlemcinin fazla voltaj çekmesi fazla ısınmasına sebep oluyor o yüzden bir UV gerekiyor Ryzen işlemcilere.

Pompada sorun yok ve montaj işlemi tamam ve üstüne de UV yaptıktan sonra hala ısı yine aynı durumda devam ediyorsa işlemci de sorun olmuştur bir teknik birimin de görmesi gerekebilir.

Farklı bir soğutucunuz varsa eliniz de aynı sıcaklık değerleri alıyor musunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı