Arctic MX-4 ile GTX 970 75 derece oldu

Makaleler
1
Yer
Adana
Bu konuyu deneyimlerimi paylaşmak istediğim için açtım.

5 yıllık Evga GTX 970 ekran kartım, oyunda 87 dereceyi görüyordu ve fanları 3300 RPM'de dönüyordu. Haliyle de uçak motoru gibi ses çıkarıyordu.
Bugün Arctic MX-4 uyguladım, oyunda 75 dereceyi geçmedi fakat inanılmaz olan kısım burası değil. Fanlar sadece 1300 RPM'de çalışıyordu. Yani yaklaşık 2.5 kat daha yavaş dönüyordu ve haliyle de ses bir hayli azalmıştı. Termal macun gerçekten fark ettiriyormuş.

Aynı macun bende de var. MSI GTX 1660 Super Gaming X karta sahibim. 1 sene daha garantili ama aşırı ısınma sorunu yaşıyorum 75 dereceleri görüyorum. Haliyle kart frekans düşürüyor.
Hocam 75 derece riskli bir sıcaklık değeri değil. Önemli olan fan hızının ne durumda olduğu. Eğer can havliyle çalışıyorsa gerçekten sıkıntı vardır. Kaç rpm'de dönüyorlar?

Hocam 75 derece riskli bir sıcaklık değeri değil. Önemli olan fan hızının ne durumda olduğu. Eğer can havliyle çalışıyorsa gerçekten sıkıntı vardır. Kaç RPM'de dönüyorlar?

RPM aktif etmeyi bilmiyorum Afterburn'de. %60 civarında çalışıyor.
Hocam 75 derece riskli bir sıcaklık değeri değil. Önemli olan fan hızının ne durumda olduğu. Eğer can havliyle çalışıyorsa gerçekten sıkıntı vardır. Kaç RPM'de dönüyorlar?

Yani demek istediğim macun işlevini kaybediyor sanırım. MSI GTX1660 Super Gaming X soğutması çok iyi bir kart. Ultra ayarlarda bundan 2 hafta önce 78 dereceyi gördüm sıcaklarda.

RPM fan hızının birimi hocam. Aslında Afterburner'da RPM göstergesi de var diye hatırlıyorum. %60 olması sorun olabileceğini gösteriyor. Benim Evga kartım bile 75 derecede %29 ile dönüyor.

Yani demek istediğim macun işlevini kaybediyor sanırım. MSI GTX1660 Super Gaming X soğutması çok iyi bir kart. Ultra ayarlarda bundan 2 hafta önce 78 dereceyi gördüm sıcaklarda.
Acaba uyguladığınız ürünün sahte olma olasılığı var mı? Mx-4'te poşet kaplamalı satılanlara sahte deniliyordu.

RPM fan hızının birimi hocam. Aslında Afterburner'da RPM göstergesi de var diye hatırlıyorum. %60 olması sorun olabileceğini gösteriyor. Benim EVGA kartım bile 75 derecede %29 ile dönüyor.

Evet. Aynı zamanda mesela kartı soğukken 1990 2000MHz görürken kart 72 dereceden sonra 1890 1910 MHz düşürüyor haliyle performansta düşüyor.
RPM fan hızının birimi hocam. Aslında Afterburner'da RPM göstergesi de var diye hatırlıyorum. %60 olması sorun olabileceğini gösteriyor. Benim EVGA kartım bile 75 derecede %29 ile dönüyor.

Acaba uyguladığınız ürünün sahte olma olasılığı var mı? MX-4'te poşet kaplamalı satılanlara sahte deniliyordu.

Hayır hayır macunu sürmedim kartın üstündeki macun duruyor. :) sürsem mi diyorum sıcaklık ne kadar düşer onu merak ediyorum.

Hayır hayır macunu sürmedim kartın üstündeki macun duruyor. :) sürsem mi diyorum sıcaklık ne kadar düşer onu merak ediyorum.
Kesinlikle denemekten zarar gelmez hocam. Ben böyle bir sonuç alacağımı bilsem 1 sene önce uygulardım çünkü kart 1 senedir 84 civarı geziyordu 87 olunca artık sorun olduğunu anladım.
Evet. Aynı zamanda mesela kartı soğukken 1990 2000MHz görürken kart 72 dereceden sonra 1890 1910 MHz düşürüyor haliyle performansta düşüyor.
Bu durum da ilginçmiş hocam. Benim kartım 87 derecede 1367 MHz olan hızı en fazla 1350'ye düşürüyordu. Tabii arada çok fazla hız ve jenerasyon farkı olduğundan belki de normaldir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı