Arctic MX-4 ile işlemci boşta 68 derece

Tam sisteminizi de belirtir misin? Sadece işlemci ve kullandığınız macunlarla yola çıkamayız. Diğer bileşenler de etkisi var. Ayrıca hangi değerlerini hangi uygulamadan öğrendiniz?

İşlemcim: Q9550.
RAM: 6 GB.
Hard disk: 320 GB.
Ekran kartı: R7 240.
Anakart: MSI MS-7592
Soğutucu: Intel'in stok soğutucusu.
Termal Macun : Rampage TW-130

Ben şimdi şunu anlamaya çalışıyorum; 3 farklı macun ile 3 farklı işlemci kullandığınız halde aynı değeri mi alıyorsunuz? Hangi programla öğreniyorsunuz sıcaklık değerlerini?

Evet 3 farklı işlemci kullandım ve her işlemciye farklı macunlar sürdüm ve öğrendiğim programlar CPU temp ve MSI Afterburner.

Termal macundan ziyade işlemci soğutucu önemli. Stok soğutucunun o işlemciyi serin tutabilceğini düşünmüyorum 95W TDP'si var belki önceki işlemcilerin de bu sebeple sıcak çalışıyordu. 1156 sokette stok soğutucu kullandığımda işlemci 95 derecede çalışıyordu sürekli. İmkan varsa 4 bakırlı soğutucu alıp tekrar deneyin.

Ben yeni bir işlemci aldım fakat işlemcinin sıcaklığı boşta 68 derece falan herhangi bir işlem yaptığımda aniden 90-95'lere çıkıyor fakat voltajını düşürdüğümde en fazla 85 oluyor fakat arkadaşlarımla konuşmak için arkada Discord'u açtığımda gene 100'lere çıkıyor. Termal macunu sürdüm fanı da tam oturttum eski 3 işlemcimde de aynı sorun vardı fakat 2'si zaten en fazla 70-80 liralık işlemciler olduğundan dolayı bu ısıyı takmıyordum. Macun falan değiştirdik geçen yıl bir arkadaşımdan Arctic MX-4 adlı bir macun aldım. Yeni işlemciye de Rampage TW-130 aldım. İdarelik olsun diye Intel'in stok fanını kullanıyorum. Fandan olabilir diye düşünüyorum işlemciden dolayı olacağını da sanmıyorum çünkü bu 3. işlemci ve ısınma sorunu hala devam ediyor. Soğutucu değişsem düzelir mi, yoksa başka bir sorunu olabilir mi? Eğer soğutucudan dolayıysa Snowman T4 nasıldır? Alınır mı?

İşlemci ne? FX 9590 mi? MX-4'ü nereden aldınız.

Termal macundan ziyade işlemci soğutucu önemli. Stok soğutucunun o işlemciyi serin tutabilceğini düşünmüyorum 95W TDP'si var belki önceki işlemcilerin de bu sebeple sıcak çalışıyordu. 1156 sokette stok soğutucu kullandığımda işlemci 95 derecede çalışıyordu sürekli. İmkan varsa 4 bakırlı soğutucu alıp tekrar deneyin.

Macunuda MX-4 yapıp garantiye almali miyim yoksa halihazırda sürülmüş Rampage TW-130 kalsinmi.
İşlemci ne? FX 9590 mi? MX-4'ü nereden aldınız.

Arkadaşından almıştım oda kullanıyordu islemcim Quad Core Q9550.

Dediğiniz gibi 4 bakırlı soğutucu araştırdım ve çift fanlı Snowman T4'ü buldum onu aldım. Bugün elime ulaştı. Kasam küçük olduğundan işkence gibi bir montaj tecrübesi yaşadım. Buna rağmen takmayı başardım. Yanındaki macun ile şu an 60 dereceyi bile geçmedi oyunlarda. Arkada Discord açtığımda da 60 dereceyi geçmiyordu. Yardımınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı