Arctic MX-6 deneyimi

• Konuyu başlatan L0rrec
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 2.426

L0rrec

Hectopat
Makaleler
11
Hemen hemen her yerde bu macunu öneriyor herkes. MX-4 veya MX-6.

Ben de Teknobiyotik mağazasından sipariş verdim bugün geldi. Hatta 2 gün önce de 4-6 hangisini alayım diye konu açmıştım. Macunu biraz önce uyguladım. Daha önce konuda yazdığım gibi elimde Cooler Master Hyper 212 Spectrum soğutucu var. Kendi içinden az MasterGel Pro macunu vardı yalnız daha önce de işlemci değiştirdiğim için azalmıştı. Ben 5 nokta uyguladım işlemci yüzeyine zaten birçok site bunu öneriyor. Ancak macun az kaldığı için yetmedi 2 nokta üst kenarlara sonra elimde Cooler Master HTK-002 macunu vardı kalan orta ve alt 2 kenara da bundan uyguladım. 4 köşe küçük nokta orada büyük nokta macun çok fazla koymadım yani ideal ölçüde fazlası zaten sorun oluyor. Farkındayım. Neyse 2 macun karıştı tabii.

İşlemcim Ryzen 5 5600, PBO açık kullanıyorum positive +200MHz yapıp 4650 MHz'ye boostluyor. Voltaj Auto da ve PBO scalar 10X, ayrıca Power motherboard seçili. Prime 95 testinde bu karışık macun small test de 10 dk da Max 89 dereceye çıktı. Bende dedim acaba macunlar karıştı vs belki diye MX-6 aldım. Az önce yaptığım test de yine 5 nokta şeklinde uyguladım soğutucu sıkıca yerine oturdu kontrol ettim aldığım sonuç. 10 dk Prime 95 testinde 89 derece.

Ben şahsen hiçbir şey anlamadım hiçbir şey de fark etmedi. Yani HTK-002 basit bir macun diyordu birçok kişi ama demek ki ya o macun iyi ya da MX-6 dedikleri macun çok iyi değil. Ya da bu sonuç iyi ben mi abarttım ya da daha büyük bir mucize bekledim anlamadım. :D

Yani yanlış konuşmak istemem ama bilen daha deneyimli biri varsa yorumlarsa sevinirim. Acaba spread yani kart ile yayma yöntemi yapsam bir şey fark eder mi? Değerler iyi mi? Ne dersiniz? Macun orijinal bu arada kontrol ettim üzerindeki barkodu okutup Arctic sitesi orijinal diyor.

Bende MX-4 kullanıyorum 5600 ile 4.5 GHz da 60 dereceyi geçmiyor sana acaba çakmamı geldi.

Hocam şimdi tekrar söktüm bu sefer dağıtma yöntemini kullandım yalnız o kadar koyu bir macun ki çok zor yani akışkanlık falan yok. Ellerime bulaştı çok zor çıkardım. Sürerken de zar zor yedirdim kart vardı sürme kartı onunla yaptım çok uğtaştırdı ince ve düz bir katman yaptım soğutucuyu da sıkı sıkı taktım yani çok net sağlam takılı iyice kontrol ettim

Sadece 1 derece oynadı sayılır. Yani hatta o bile belki değil.

Prime 95 10dk small test yaptım maximum heat. 88,5 derece Max.

Bilmiyorum yani macunu kendi üzerindeki Digital barkoddan okuttum. Teknobiyotik'den aldım. Ağzı falan özel kapalı bantlı halde geldi. Zor bile açtım kutuyu diyebilirim. QR okutucudan okuttuğumda orijinal ürün dedi site. Bilmiyorum.

Yalnız önceki mastegel Pro ve HTK-002 macuna göre bu macun aşırı koyu.

60 derece demişsiniz Prime 95 testinde mi yoksa oyunda mı? Prime da ise mükemmel ötesi olur çünkü

Son düzenleme:
Hocam şimdi tekrar söktüm bu sefer dağıtma yöntemini kullandım yalnız o kadar koyu bir macun ki çok zor yani akışkanlık falan yok. Ellerime bulaştı çok zor çıkardım. Sürerken de zar zor yedirdim kart vardı sürme kartı onunla yaptım çok uğtaştırdı ince ve düz bir katman yaptım soğutucuyu da sıkı sıkı taktım yani çok net sağlam takılı iyice kontrol ettim.

Bilmiyorum yani macunu kendi üzerindeki digital barkoddan okuttum. Teknobiyotik'den aldım. Ağzı falan özel kapalı bantlı halde geldi. Zor bile açtım kutuyu diyebilirim. QR okutucudan okuttuğumda orijinal ürün dedi site. Bilmiyorum.

60 derece demişsiniz Prime 95 testinde mi yoksa oyunda mı? Prime da ise mükemmel ötesi olur çünkü.

Hocam bana ambalaj resmini atar mısın?

Hocam şimdi tekrar söktüm bu sefer dağıtma yöntemini kullandım yalnız o kadar koyu bir macun ki çok zor yani akışkanlık falan yok. Ellerime bulaştı çok zor çıkardım. Sürerken de zar zor yedirdim kart vardı sürme kartı onunla yaptım çok uğtaştırdı ince ve düz bir katman yaptım soğutucuyu da sıkı sıkı taktım yani çok net sağlam takılı iyice kontrol ettim

Bilmiyorum yani macunu kendi üzerindeki Digital barkoddan okuttum. Teknobiyotik'den aldım. Ağzı falan özel kapalı bantlı halde geldi. Zor bile açtım kutuyu diyebilirim. QR okutucudan okuttuğumda orijinal ürün dedi site. Bilmiyorum.

60 derece demişsiniz Prime 95 testinde mi yoksa oyunda mı? Prime da ise mükemmel ötesi olur çünkü
Oyunu kastetmiştir, Prime imkansız. MX5 düzgün değildi, bu da olmamışsa Arctic'ten vazgeçeğiz.

Bende kendim deneyimledim, şu konudan bakabilirsiniz:
Ben çarpı + 4 nokta şeklinde sürdüm. MX4'e göre 3 derece düştü.

Hocam bana ambalaj resmini atar mısın?

Hocam kutunun ucunu ben yırttım çok zor açamadım yapışkanlıydı.

Bir de yanda ki qe kodunun yerinde kazı kazanlar da olan yer vardı onu da ben kazıdım.

Dosya Ekleri

• IMG_20230305_012332_856.jpg
    IMG_20230305_012332_856.jpg
    57 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_20230305_012344_860.jpg
    IMG_20230305_012344_860.jpg
    52,7 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_20230305_012354_307.jpg
    IMG_20230305_012354_307.jpg
    58,2 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_20230305_012402_865.jpg
    IMG_20230305_012402_865.jpg
    56,3 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_20230305_012432_347.jpg
    IMG_20230305_012432_347.jpg
    52,3 KB · Görüntüleme: 69
Bugün kargodan geldi bana MX-6 2gr versiyonu deneyip göreceğim Dark Freezer x123 ile kullanacağım inşallah güzel sonuçlar verir oyunlarda.

Hocam kutunun ucunu ben yırttım çok zor açamadım yapışkanlıydı.

Bir de yanda ki qe kodunun yerinde kazı kazanlar da olan yer vardı onu da ben kazıdım.

Orijinal bu macun bendeki kutu da bunun küçüğü Teknobiyotik zaten Arctic'in disrtrübütorü.

Bende kendim deneyimledim, şu konudan bakabilirsiniz:
Ben çarpı + 4 nokta şeklinde sürdüm. MX4'e göre 3 derece düştü.

2 türlü de sürdüm fark olmadı sayılı 89 5 nokta ile dağıtarak ince tabaka da 88.6 yani.

Ayrıca iyice soğutucuyu da kontrol ettim sıkı sıkıya oturuyor yani hiçbir temassızlık yamukluk vs söz konusu değil.

Hani 3 derece sizde oynamış bende ki macunlara göre hiç fark etmedi

Diyorum acaba MasterGel Pro mu çok iyi? 2 noktası ondan 3 nokta HTK-002 sürülüydü.

@Süleyman Yusuf
@Bold Pilot
@PARAMORE

Çok fazla macun deneyimim yok. Daha önce R5 1600 kullanmıştım 5 sene 1 kez bile açmamıştım stok soğutucu vardı söktüğümde kum gibi dağıldı silmeme bile gerek kalmamıştı ta ki bu soğutucuyu alıp daha iyi işlemciler takana kadar.

Ama çok koyu bir macun yani hiç akışkan değil gerçekten sürmesinde çok zorlandım. Belki çok uzun ömürlü olabilir ama bilmiyorum. Yani
Kasa da bu şekilde
Önde 3 fan üstte 2 arkada 1 egzoz hepsi Full hızda dönüyor

Bir de altta ekran kartına ekstra Akasa fan braket ile bağladığım 2'li fan var ekran kartını soğutuyor onun bir teması yok işlemciye oradan sıcak da gelmiyor
Havadar kasa.

Dosya Ekleri

• IMG_20230305_001240_899.jpg
    IMG_20230305_001240_899.jpg
    68 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20230305_001247_426.jpg
    IMG_20230305_001247_426.jpg
    71,9 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_20230305_001303_782.jpg
    IMG_20230305_001303_782.jpg
    92,5 KB · Görüntüleme: 68
2 türlü de sürdüm fark olmadı sayılı 89 5 nokta ile dağıtarak ince tabaka da 88.6 yani.

Ayrıca iyice soğutucuyu da kontrol ettim sıkı sıkıya oturuyor yani hiçbir temassızlık yamukluk vs söz konusu değil.

Hani 3 derece sizde oynamış bende ki macunlara göre hiç fark etmedi

Diyorum acaba MasterGel Pro mu çok iyi? 2 noktası ondan 3 nokta HTK-002 sürülüydü.

@Süleyman Yusuf
@Bold Pilot
@PARAMORE

Çok fazla macun deneyimim yok. Daha önce R5 1600 kullanmıştım 5 sene 1 kez bile açmamıştım stok soğutucu vardı söktüğümde kum gibi dağıldı silmeme bile gerek kalmamıştı ta ki bu soğutucuyu alıp daha iyi işlemciler takana kadar.

Ama çok koyu bir macun yani hiç akışkan değil gerçekten sürmesinde çok zorlandım. Belki çok uzun ömürlü olabilir ama bilmiyorum. Yani
Kasa da bu şekilde
Önde 3 fan üstte 2 arkada 1 egzoz hepsi Full hızda dönüyor

Bir de altta ekran kartına ekstra Akasa fan braket ile bağladığım 2'li fan var ekran kartını soğutuyor onun bir teması yok işlemciye oradan sıcak da gelmiyor
Havadar kasa.
Hocam aynı testi bir de kasanın yan kapağını açarak gerçekleştirir misiniz merak ettim. Zira ben de işe yarıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı