PBO aktifleştirmişsiniz. Advanced'e alınca önünüze seçenekler geliyor.
PBO limits bunu anakart yaptığınızda genelde değerleri sınırsız yapıyor yani işlemcinin çekebildiği kadar güç çekmesini sağlıyor. Bunu yapmak yerine manuel seçip değerleri sırasıyla 78-60-90 girin.
Scalar 1X veya otomatik.
En son da curve optimizer var. Zaten co ayarlamadan yaptığınız ayarlarda genelde oyunlarda pek performans artışı elde edemezsiniz. Eğer yukarıdaki güç limitlerini 78-60-90'dan daha yüksek değerlere çekerseniz toplu çekirdek isteyen senaryolarda performansınız biraz artar.(Cinebench gibi) fakat Edc'yi 90'dan farklı bir sayı girmek son AGESA güncellemelerinde performans kaybına yol açıyordu ve hala düzeltilmedi diye biliyorum. Bunu da dikkate alırsınız.
Kendimden örnek vereyim:
78-60-90, scalar 1X, stok MHz, co çekirdek sırasıyla -30, -20, -8,- 20, -20, -8 oluyor. Bunu benim bildiğim en iyi test eden yazılım ise corecycler.
78-60-90, scalar 1X, +100 MHz, co çekirdek sırasıyla -20, -10, 0, -10, -10, 0 oluyor.
78-60-90, scalar 1X +200 MHz, co -10, -5, 0, -5, -5, 0 oluyor.
Yani işlemcimin silikon kalitesi aşırı iyi olmadığı için MHz arttırdıkça oyunlarda performans kaybediyorum çünkü Co'yu daha iyi kullanamıyorum. Bunun test edilmiş videosunu da şuradan izleyebilirsin:
Eki Görüntüle 1690354
Videodaki alıntıya göre de Boost'u arttırıp Co'dan kısınca çekirdek yük altına girdiğinde olması gerektiği kadar yüksek hızlara çıkmıyorken Boost'u azaltıp Co'yu arttırınca daha yüksek frekanslara çıkabiliyorlar.