Arctic P12 nasıldır?

• Konuyu başlatan w1B
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 68
  • Görüntüleme 5.151
Teşekkürler. Çok yüksek ihtimal ile alacağım. Bionix neden 2 katı daha pahalı?

Genel olarak biraz daha kaliteliler çünkü. Hava akışı daha yüksek. Yanlış hatırlamıyorsam P12'ler 53 CFM Bionix fanlar ise 67 CFM hava üfleyebiliyor. Yani iki katı fiyata iki katı performans elde etmiyorsunuz.
Stok var, var da fiyatlar malım 90-100 TL. O parayı ona vereceğime üzerine ekleyip Corsair alırım. Satıcılar da az çakal değil.

Satıcılar sinirlerimi oynatıyor benim zaten. Teknobiyotik normal P12'leri 96 liradan koymuş. Kafayı yediriyorlar insana. Birde 142 liradan düşürdük izlenimi vermişler yerseniz:

Ürün çok güzel ama satıcılar gerçekten çakallar.

Son düzenleme:
Kasa fanıyla işlemciye takılacak fanı birbirine karıştırmayın arkadaşlar. İşlemci soğutucu fanlarının çoğu PWM'dir. Üreticilerin bir bildikleri var ki boşuna PWM fan koymuyorlar soğutuculara. O yüzden P12 daha çok kasaya takmak için idealdir. Soğutucuya takacaksan ilk önerdiğim ID Cooling, F12 PWM PST veya Viper 12 gibi soğutucu için ideal fanlardan birini taksan daha iyi olacaktır.

Kasa fanıyla işlemciye takılacak fanı birbirine karıştırmayın arkadaşlar. İşlemci soğutucu fanlarının çoğu PWM'dir. Üreticilerin bir bildikleri var ki boşuna PWM fan koymuyorlar soğutuculara. O yüzden P12 daha çok kasaya takmak için idealdir. Soğutucuya takacaksan ilk önerdiğim ID Cooling, F12 PWM PST veya Viper 12 gibi soğutucu için ideal fanlardan birini taksan daha iyi olacaktır.

Neden PWM? DC'den kontrol etsem olmaz mı? T6 Ultra için.

İşlemci sıcaklığı anakartın sıcaklık sensörleriyle uyumlu çalışmaya tasarlandığı içindir. DC olarak hız düşürüp gerektiğinde hızını yükseltmeyen soğutucu fanı işlemciyi yakmaya kadar sorun yaşatabilir. İşini şansa bırakmamalısın.

Egzoz fanım anakarta DC olarak bağlı ve otomatik hızda çalışıyor. Hangi ısıya göre (işlemci, mosfet, genel sistem) ayar bile yapabiliyorum mesela. Yeni nesil anakartlarda sorun olacağını sanmıyorum.

İşlemci sıcaklığı anakartın sıcaklık sensörleriyle uyumlu çalışmaya tasarlandığı içindir. DC olarak hız düşürüp gerektiğinde hızını yükseltmeyen soğutucu fanı işlemciyi yakmaya kadar sorun yaşatabilir. İşini şansa bırakmamalısın.

Anakartım TUF B450M-PRO. Otomatik olarak ayarlanmaz mı fan hızı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı