Arctis 3 Mikrofon Sorunu

• Konuyu başlatan AkınC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 727
Eskiden Windows sesini 100'de kullanırken çok fazla sıkıntı oluyordu bana. Windows sesini 60'a çektim, mikrofon sesini az bir miktar kıstım. Sorun çözülmedi ancak büyük ölçüde azaldı.

Kulaklığı aldığımdan beri sorun yaşıyorum. Tam dedim her şey düzgün, bir sorun yok; şimdi de bu çıktı başımıza...Mikrofonu kulaklık üzerinden kapadığımda hoparlöre gelen sesler Discord'da konuştuğum kişiye gidiyor. Çözümü var mıdır? Bu tarz bir sorun yaşayan varsa nasıl bir çözüm buldu ya da bulabildi mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kulaklığı iade etmeyi hiç istemiyorum çünkü mikrofon dışında her şeyi mükemmel. Hiçbir çözüm bulamazsam büyük ihtimalle değişim isteyeceğim.
Evet var çözümü , 2 tane var aslında ikisini de aynı anda yapabilirsiniz daha iyi olur. Öncelikle bilgisayarınızda kontrol paneli - donanım ve ses- ses kayıt aygıtları - mikrofona çift ttıklayın - seviyelere tıklayıp o sayfanın ss ini atmanızı rica edeceğim orasıyla doğrudan alakası var sorunun. Diğer çözüm ise discord bu sorunu insanlar yaşamasın diye mikrofon ayarlarına bir bar koymuş , bu bar mikrofonun ses direnci barı gibi bir şey diyebiliriz tam çevirisini unuttum. Gelen ses seviyesi sizin ayarladığınız seviyeye gelmediği sürece sesleri görmezden geliyor. Mesela arka planda anneniz konuştu , sesi uzak ve kısık olduğu için mikrofon görmezden geliyor onu iletmiyor veya hoparlör için. Ama siz dibinden konuştuğunuz için siz konuşurken sesi iletiyor. Onun ayarı sizde %0 dadır. O ayarı bulup yavaş yavaş artırın , sizin sesiniz gitsin diğer sesler gitmesin o ana dek. Tahminimce bu %90 de falan gerçekleşir. Fotoğrafı da unutmazsanız iyi olur ordaki bass ayarı etkiliyor baya bu durumu.

Eskiden Windows sesini 100'de kullanırken çok fazla sıkıntı oluyordu bana. Windows sesini 60'a çektim, mikrofon sesini az bir miktar kıstım. Sorun çözülmedi ancak büyük ölçüde azaldı.
Windows sesi 40, kulaklık sesi full bende.
Evet var çözümü , 2 tane var aslında ikisini de aynı anda yapabilirsiniz daha iyi olur. Öncelikle bilgisayarınızda kontrol paneli - donanım ve ses- ses kayıt aygıtları - mikrofona çift ttıklayın - seviyelere tıklayıp o sayfanın ss ini atmanızı rica edeceğim orasıyla doğrudan alakası var sorunun. Diğer çözüm ise discord bu sorunu insanlar yaşamasın diye mikrofon ayarlarına bir bar koymuş , bu bar mikrofonun ses direnci barı gibi bir şey diyebiliriz tam çevirisini unuttum. Gelen ses seviyesi sizin ayarladığınız seviyeye gelmediği sürece sesleri görmezden geliyor. Mesela arka planda anneniz konuştu , sesi uzak ve kısık olduğu için mikrofon görmezden geliyor onu iletmiyor veya hoparlör için. Ama siz dibinden konuştuğunuz için siz konuşurken sesi iletiyor. Onun ayarı sizde %0 dadır. O ayarı bulup yavaş yavaş artırın , sizin sesiniz gitsin diğer sesler gitmesin o ana dek. Tahminimce bu %90 de falan gerçekleşir. Fotoğrafı da unutmazsanız iyi olur ordaki bass ayarı etkiliyor baya bu durumu.
1609841287077.png

Bahsettiğiniz bar giriş duyarlılığı mı?
1609841320695.png

Değilse tam olarak nerede?
@sivrisnake4 hocam çevrimiçi olamadınız sanırım? Müsait olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim. Mikrofon basını +10 dan 0 a düşürdüm. Yine düşük seviyede bir ses sekmesi var. Çözemeyeceksek yeni bir mikrofon alacağım sanırım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı