Hocam yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Aslında benim de 5000 TL çok yüksek bir para o yüzden alasım kaçıyor. Ama evladiyelik olsun deyip almak istemiştim. Siz bu ürünü mü kullanıyorsunuz? Bir de bunun yerine 3000 TL civarına Arctis Pro kablosuzu almak nasıl olur hocam. Eski tasarım sanırsam daha sağlam bu tasarıma göre.
Kullandım ve başka bir arkadaşıma hediye ettim ahahah. Arctis Pro hem fiyatına göre hem de Nova Pro'ya göre daha iyi bir kulaklık(aralarında ufak tefek farklar var).
Arctis Pro ses kalitesi ve doğruluğu konusunda Nova Pro'dan bariz bir şekilde önde. Passive soundstage konusunda da Nova Pro'dan daha iyi. Passive soundstage'i 7.1 veya IMAX sinema ses sistemleri gibi düşünebilirsin, sesin nereden geldiğini anlamanı sağlıyor.
Bass ve mid seviyelerinde hemen hemen aynı seviyedeler ancak Nova Pro'nun treble(ses vs./parlak sesler) seviyesinde verdiği sesler rezalet. Benim kulağımın hassaslığından mıdır bilmiyorum ama zaman zaman cızırdıyor.
Nova Pro'nun fiyatı dolayısıyla artı yönleri fazla olmasına gerekirken çok az.
Daha uzun süre kullanım sağlayan batarya, kulaklık üstünde daha fazla kontrol tuşu, steelseries uygulamasında daha fazla eq ayarı ve Arctis Pro'dan daha iyi noise cancelling(inan hiç iyi değil).
Malzeme kalitesine bazıları daha iyi diyor ancak bilmiyorum ben genel materyal olmamak üzere pek beğenmedim ve hiç Arctis Pro ile karşılaştırma fırsatım olmadı fakat okuduğum kadarıyla Nova'nın ağırlık ve baskı olarak tek farkı gerçekten 2 gram daha ağır ve kafaya uyguladığı baskının 5 gram daha fazla olması.
Aynı şekilde kafadaki stabilitesini de karşılaştıramadım ancak insanlar gayet stabil olduğunu söylüyor. Şunu da ekleyeyim hocam daha önce Steelseries'in kafa bandı olan bir kulaklık kullanmadıysanız dikkat edin. Ben muhtemelen bu yüzden pek alışamadım, uzun süre kullanımda devamlı rahatsız ediyordu.
Tldr için: Arctis Pro alın.