Arctis Pro - Gamedac 2 ile ses kaybı oluyor

675849

Centipat
Arkadaşlar hepinize merhaba. Amazon TR üzerinden Arctis Pro kablolu kulaklık satın aldım. Kutu içerisinde gamedac'iyle birlikte geliyor fakat şöyle bir durum var. Gamerdacle beraber kurulum pek meşakkatli oluyor diye kulaklığı yalın olarak kullanıyorum. Yani direkt kablosunu laptopun jak girişine takıyorum. Her şey iyi güzel fakat bir problemim var. Bildiğiniz üzere ses kaybı dediğimiz şey Hz uyuşmazlığından oluyor. Spotify 48 KHz veriyor diye biliyorum. Fakat ben kulaklığın KHz ayarını değiştirmeyi bulamadım. İlk kurulumu yaparken kendi orijinal uygulaması olan SteelSeries GG yazılımını kurdum. O zamandan beridir sabit 24bit / 96KHz. 24bit olması iyi tabii ama 96'yı düşürmek istiyorum. Çünkü müzik dinlerken bazı noktalarda o ses kaybı hissediliyor. Gamedac i kullanmadığım ve direkt laptopa bağladığım için sürücü olarak Realtek Audio'yu görüyor haliye. Fakat Realtek Audio Console'da da değiştirilmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. (Not: Gamedac'i kullanmıyorum.)

Kullansan ses kaliten gerçek anlamda yükselir, kuruluma yardımcı da olurum.
Hocam kurulum açısından bir problemim yok. Zaten ilk başlarda gamedacle birlikte kullanıyordum. Benim istediğim şey ses kaybı olmaması için frekansı değiştirebilmek. Normal bir kablolu kulaklık taktığımda realtek audio console üzerinden kHz değerini değiştirebilirken bunda değiştiremiyorum.

EQ ayarı mı yapmak istiyorsun ses kartı kullanmadan PC üzerinden.
EQ dediğin Ekolayzır ayarıysa zaten hazır profilleri kullanıyorum. Mesela oyunlar için varsayılan ses çıkış cihazı olarak "SteelSeries Sonar Game - Virtual Audio Device" olarak ayarlamışım. Aynı şekilde Spotify için varsayılan ses çıkış cihazını "SteelSeries Sonar Media - Virtual Audio Device" olarak ayarlamışım. Bu sayede Game için oynadığım oyuna özel olarak hazır EQ profilini kullanırken, aynı zamanda Media için de hazır bulunanlar arasından "Movie - Immersion" EQ profilini kullanıyorum. Eğer EQ dediğin şey Ekolayzır ise.

GameDac2 kulaklığa göre özel olarak optimize edilmiş ses kartı olduğunu biliyorum ama laptop kullandığım için her sabah takıp akşam geri çıkarmak beni uğraştırıyor.
Ben de yukarıda bahsettiğim gibi direkt olarak pc ye bağlıyorum. Yani Laptop anakartı içerisinde dahili olarak bulunan Realtek Ses Kartını kullanıyorum. Benim sizden dilediğim şey yalnızca kHz değerini değiştirmeyi söylemeniz. Çünkü ses kaybı oluyor. Bilmediğim bir şeyden ötürü yanlış ifade kullanıyorsam cahilliğime verin.
Ekran görüntüsü 2024-01-30 160222.png

Fotoğrafta görünen formatı Hi-Res 24 bit / 48 kHz olarak değiştirmek istiyorum.
Ekran görüntüsü 2024-01-30 160222.png

Son düzenleme:
Burası olabilir mi hocam, kulaklıklarla amfilerle oldukça ilgiliyim ama tam olarak nereden bahsettiğinizi anlayamadım aklıma ilk burası geldi ama burayı da biliyorsunuzdur zaten.
qqqqqq.jpg

Acaba Sonar kullandığınız için olabilir mi? Veyahut PC'nin ses kartının desteği olmadığı için? Siz bu ayarı ne için değiştirmek istiyorsunuz seste kesilmeler mi oluyor.
Evet aynen öyle. Bazen belli belirsiz ses gidip geliyor anlık derinden. Zaten benden daha iyi bilirsiniz ses kaybının ne olduğunu. Önceki kulaklıkta bu ayarı değiştirerek test ettim spotifyda. 48 deyken her şey normal ama 96 da iken dediğim durum oluyor. Ben öncesinde bunu test ettiğim için sorun diye nitelendirdiğim şeyin 96 dan kaynaklandığını düşünüyorum. Zaten araştırdığımda da buna dair bazı şeyler öğrendim. Daima en yüksek kHz iyi değildir. Çoğunlukla uygulamanın uyumlu olduğu kHz değerini seçmek daha iyidir şeklinde. Fakat ben bu özgürlüğü elde edemediğim için biraz problem yaşıyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

hocam dediğiniz yerden baktığımda benim için seçenekler çıkmıyor.Eki Görüntüle 2101879Eki Görüntüle 2101880
Burdan bi Varsayılan ayarları geri yükleyi deneyebilir misiniz. Ya sizin ses kartınız çok iyi yada bir problem var siz sonuçta ses kartı takmadan direkt jak ile pc'nin ses kartını kullanıyorsunuz, orada Hi-Res 96kHz gibi yüksek değerlerde bir veri olmaması lazım ama öyle gözüküyor acaba, gamedac ile ayar yapıp daha sonrasında gamedaci aradan çıkartıp Sonarı kullanmaya devam ettiğiniz için ön görülemeyen bir hata mı alıyorsunuz. Sonarı kapatıp normal kullanmayı dener misiniz size zahmet. Hi-Res yazması gamedac'in hi-res özelliği olduğunu hatırlattı bana.

Sonarı bende kullanmaya çalıştım ama pek hoşuma gitmediği için kaldırdım bir süre sonra. Özellikle Chatmix özelliği için kullanıyorsanız vazgeçtim bir süre sonra Win+G'den elimle hızlıca ayarlıyorum sesi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı