Arctric Duo Freezer 34 Duo ile i7 11700K 100 dereceyi görüyor

keles58

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Bir sorum olacak sizlere, mevcutta kullandığım Arctic E34 Duo kule tipi fanım daha önce 65 dereceleri hiç geçmezken şu an yük altında işlemci 100 dereceleri buluyor. Tamamen söktüm, temizledim. Macunu MX-4 ile yeniledim fakat yine aynı görünürde ve montajda her şey doğru kendi web sayfası üzerinde nasıl gösteriyorsa o şekilde montajladım ve aynı şartlarda zaten işlemci 65 dereceyi geçtiğini hiç görmedim. BIOS reset ve XMP denedim fakat değişen bir şey yine olmadı. Bunun çözümü hakkında yardımcı olabilecek var mı?
Donanım.
i7 11700K.
MSI Z590 Gaming Plus.
HyperX Fury 16x4.
GTX titan X
A 440 Pro 1TB M.2 7200-600
İşlemci soğutucum Arctic Freezer 34 sports Duo.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kanka montajını profesyonel birine yaptır ilk önce termal macun olarak ID-Cooling frost X25 MX4'ten daha ucuz ve daha iyi soğutuyor hâlâ olmamışsa profesyonel bir tanıdığım bana dedi ki "işlemci bu halde bu macunla ve bu fanla hâlâ bu kadar ısınıyorsa işlemci çipleri zarar görmüş olabilir ve 1 pin çalışmayınca diğer pinlere yük biniyor ve kısa devre yapıp ısınıyor"

Artı -1 Eksi

Semih kardeşim yorumun için teşekkür ederim.
Mesleğim bilgi işlem bundan mütevellit montaj ile alakalı sorun olmayacağını düşünüyorum birkaç defa montaj ile ilgili denemeler yaptım zaten hiçbir şekilde değişmedi.
İşlemci çiplerinde hasar yok onu da kontrol ettim tek tek ve zaten normalde 65'i geçmeyen 30 derece de çalışan işlemci bir anda hiçbir değişiklik yapmadan sıcaklık değerleri değişti.

Basit, 4 ısı borulu bir soğutucu, o işlemciyi soğutacak kapasitesi yok, aşırı ısınması çok normal.

Ama 1 yıl kadar sürede hiç böyle bir sorun yaşamadım Full yükte 65'i geçmiyordu OverClock Yapılınca dahi 82 dereceyi hiç aşmadı şu an ne oldu da durup dururken bu hale geldi ben buna anlam veremedim bir türlü

Öyle bir şeyin imkanı yok, Full yükte o işlemci 200 ile 300W arası güç tüketir, 300W tüketimde 360 mm sıvı soğutma bile zor tutar o işlemciyi, o soğutucunun öyle bir kapasitesi yok, 200W ile bile tutamaz.

Bu sorunu çözebilirsem size ekran resimlerini atacağım çok yabana atılacak bir soğutucu değil çoğu sıvı soğutmadan iyidir bizzat test ve tecrübe ettim o kadar hafife almayın zaten YouTube'da bir dünya test videosu da mevcut çoğu 240mm soğutucuyu kötü bozuyor.

Ben o soğutucu ile Ryzen 5600'ü PBO açık şekilde Prime95 testinde 85 derecenin altına düşüremedim, soğutucuyu biliyorum emin olun, havadan sallamıyorum.

O testleri ben de takip ediyorum, 125W ile soğutucu test ediyorlar, 200W ile bir test etsinler görelim.

Son düzenleme:
Sorunu tespit ettim işlemci pinlerinin iki tanesinin kafası kırılmış sanırım soket değişeceğim teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…