ArdOS Windows 11'de sürücüler kurulmuyor

ARDACD

Hectopat
Yer
Merkez/Niğde
RAM
4GB DDR4 2400MHz Samsung Gömülü RAM
SSD veya HDD modeli
256GB NoName SSD
Ekran kartı
NVIDIA GeForce 920M 2GB & Intel HD Graphics 620
Anakart
ASUS X541UJ Laptop
İşlemci
Intel Core i5 7200U 2.50GHz (Turbo ile 3.09GHz)
Öncelikle hepinize iyi akşamlar iyi sosyaller. Ben dünden beridir ArdOS adını verdiğim bir adet Custom Windows ISO projesinin Windows 11 Pro 22H2 tabanlı sürümünü yapmaya çalışıyorum. Herşey gayet güzel ancak sebebini ve çözümünü bilmediğim bir sorun var. Nedense çoğu sürücü kurulamıyor veya sıkıntılı kuruluyor. Örneğin Intel HD Graphics 620 sürücüsünü kurmaya çalıştığımda temel sürücü kuruluyor ancak en sonda bir hata ekranı çıkıyor ve Intel Grafikleri Denetim Paneli kurulmamış oluyor. Ya da Realtek Ses Sürücüsünü kurmaya çalıştığımda aşağıdaki hata ile karşılaşıyorum.
Ekran Görüntüsü (1).png
Ek olarak NVIDIA GeForce 920M ekran kartımın sürücüsüde kurulamıyor. Tam olarak hatanın ne olduğu belirtilmiyor ancak kurulmuyor.
Ekran Görüntüsü (2).png
Modifiye için NTLite programını ve ardostool adlı yine kendi hazırladığım, ReviOS işletim sisteminden destek alınarak hazırlanmış cmd dosyası ile hafifletme işlemi gerçekleşiyor. Daha önceden yapmış olduğum ArdOS 10 22H2 adlı Windows 10 Pro 22H2'yi temel alan Custom ISO projem ile aynı şekilde hazırladığım halde o sorunsuz iken bunda sıkıntı çıkıyor. Sorunun hizmetler veya regedit kayıtları ile alakalı olduğunu düşünüyorum ancak kesin konuşamam. Sizce sorunun sebebi ve çözümü nedir?

Sürücüler kurulamadığı zaman büyük ihtimalle Olay Görüntüleyici içine kayıtlar düşmüştür, oradan bakarak debug etmeye çalışabilirsiniz.

Değiştirdiğiniz hizmetlerin listesini (hatta mümkünse scriptinizin kaynak kodunu) paylaşın. W11, W10'a göre daha kırılgan bir işletim sistemi. Fazla debloat ettiğiniz zaman W10'da olmayacak sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz.

Sürücüler kurulamadığı zaman büyük ihtimalle olay görüntüleyici içine kayıtlar düşmüştür, oradan bakarak Debug etmeye çalışabilirsiniz.

Değiştirdiğiniz hizmetlerin listesini (hatta mümkünse scriptinizin kaynak kodunu) paylaşın. W11, Windows 10'a göre daha kırılgan bir işletim sistemi. Fazla debloat ettiğiniz zaman Windows 10'da olmayacak sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz.

Kullandığım Script'e ek olarak NTLite içerisindende birçok hizmeti devre dışı bıraktım ve hiçbirisini tam olarak hatırlamıyorum çünkü NTLite'ın kendi içerisindeki şablonlardan "oyun" adlı şablonu kullanıp, birkaç hizmeti geri etkinleştirerek kullandım. Yine de kullandığım CMD dosyasınıda sizlerle paylaşacağım. ardostool.bat

Öncelikle hepinize iyi akşamlar iyi Sosyaller. Ben dünden beridir ArdOS adını verdiğim bir adet Custom Windows ISO projesinin Windows 11 Pro 22H2 tabanlı sürümünü yapmaya çalışıyorum. Her şey gayet güzel ancak sebebini ve çözümünü bilmediğim bir sorun var. Nedense çoğu sürücü kurulamıyor veya sıkıntılı kuruluyor. Örneğin Intel HD Graphics 620 sürücüsünü kurmaya çalıştığımda temel sürücü kuruluyor ancak en sonda bir hata ekranı çıkıyor ve Intel Grafikleri Denetim Paneli kurulmamış oluyor. Ya da Realtek Ses Sürücüsünü kurmaya çalıştığımda aşağıdaki hata ile karşılaşıyorum.
Ek olarak NVIDIA GeForce 920M ekran kartımın sürücüsü de kurulamıyor. Tam olarak hatanın ne olduğu belirtilmiyor ancak kurulmuyor.
Modifiye için NTLite programını ve ardostool adlı yine kendi hazırladığım, ReviOS işletim sisteminden destek alınarak hazırlanmış CMD dosyası ile hafifletme işlemi gerçekleşiyor. Daha önceden yapmış olduğum ArdOS 10 22H2 adlı Windows 10 Pro 22H2'yi temel alan Custom ISO projem ile aynı şekilde hazırladığım halde o sorunsuz iken bunda sıkıntı çıkıyor. Sorunun hizmetler veya Regedit kayıtları ile alakalı olduğunu düşünüyorum ancak kesin konuşamam. Sizce sorunun sebebi ve çözümü nedir?

Konuyu tam incelemedim ama isletim sistemini kurup driverları Update yoluyla yukleyin.
DISM ile driver yedek alıp modladıgınız ISO'ya NTLite gömün kısayol olarak çözüm olabilir mi acaba diye düşünüyorum
İstersen W11 23H2 ve 24H2 NTLite XML paylasayım hizmetler ve ek hizmetler kendi modunu olusturmada yardımcı olur.
25 Ocak ayı güncellemesine kadar sorun yasamamıstım.(daha sonra sildim)
Windows 10 ile devam, yazıcı driver 11 de görmüyor.
Çocuklara çıktı için mecburi 10.

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

7.png

8.png

9.png

10.png

11.png

12.png

@ARDACD Windows 10 XML ile W11 duzenleme yaparsan hata alırsın ki, aynı işletim sisteminde bile versiyonlarda sorun yasayabiliyoruz.
Mesela:
23H2 sablonu 24H2 de kullanırsak hata alabiliyorum
Benim ayarlarda Windows Update ve Defender dokunmadım.
Çünkü guncellemelerde sorun yasamamak için
Kullandığın isada netfwork 3.5 yuklu degildir muhtemel, driver yuklemede sorun yapabilir mi acaba?
Ben surekli UUP'tan aldıgım için her zaman yukledim.

Dosya Ekleri

• 12.png
    12.png
    138 KB · Görüntüleme: 27
  • 11.png
    11.png
    140,2 KB · Görüntüleme: 26
  • 10.png
    10.png
    140,7 KB · Görüntüleme: 24
  • 8.png
    8.png
    135,8 KB · Görüntüleme: 23
  • 6.png
    6.png
    151 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Konuyu tam incelemedim ama isletim sistemini kurup driverları Update yoluyla yukleyin.
DISM ile driver yedek alıp modladıgınız ISO'ya NTLite gömün kısayol olarak çözüm olabilir mi acaba diye düşünüyorum.
İstersen W11 23H2 ve 24H2 NTLite XML paylasayım hizmetler ve ek hizmetler kendi modunu olusturmada yardımcı olur.
25 Ocak ayı güncellemesine kadar sorun yasamamıstım.(daha sonra sildim)
Windows 10 ile devam, yazıcı driver 11 de görmüyor.
Çocuklara çıktı için mecburi 10.

@ARDACD Windows 10 XML ile W11 duzenleme yaparsan hata alırsın ki, aynı işletim sisteminde bile versiyonlarda sorun yasayabiliyoruz.
Mesela:
23H2 sablonu 24H2 de kullanırsak hata alabiliyorum.
Benim ayarlarda Windows Update ve Defender dokunmadım.
Çünkü guncellemelerde sorun yasamamak için.
Kullandığın isada netfwork 3.5 yuklu degildir muhtemel, driver yuklemede sorun yapabilir mi acaba?
Ben surekli UUP'tan aldıgım için her zaman yukledim.

DISM ile yedek alıp ISO'ya eklemek, geçici ve yalnızca benim bilgisayarım için geçerli bir çözüm olacaktır. Çünkü ben bu ISO'yu paylaşıma açmak ve herkesin kullanabilmesi için uygun hale getirmek istiyorum. Update'de bir çözüm ancak hazırladığım ISO hafiflik hedefli olduğu için tıpkı diğer birçok Custom ISO gibi Update'i kapatıyor. Ve ek olarak Windows 10 XML'i kullanmıyorum. Eğer konuyu dikkatli okursanız NTLite'ın kendi içerisindeki genel şablonları kullanıyorum ve bu şablonlar yalnızca seçtiğim amaca göre hizmetler ile oynama yapıyor. XML paylaşayım demişsiniz. Teşekkür ederim ancak ben neden bahsettiğinizi tam olarak bilmediğim ve kullanmakta zorluk çekebileceğim için kendi yöntemlerimi tercih ederim.

DISM ile yedek alıp ISO'ya eklemek, geçici ve yalnızca benim bilgisayarım için geçerli bir çözüm olacaktır. Çünkü ben bu ISO'yu paylaşıma açmak ve herkesin kullanabilmesi için uygun hale getirmek istiyorum. Update'de bir çözüm ancak hazırladığım ISO hafiflik hedefli olduğu için tıpkı diğer birçok Custom ISO gibi Update'i kapatıyor. Ve ek olarak Windows 10 XML'i kullanmıyorum. Eğer konuyu dikkatli okursanız NTLite'ın kendi içerisindeki genel şablonları kullanıyorum ve bu şablonlar yalnızca seçtiğim amaca göre hizmetler ile oynama yapıyor. XML paylaşayım demişsiniz. Teşekkür ederim ancak ben neden bahsettiğinizi tam olarak bilmediğim ve kullanmakta zorluk çekebileceğim için kendi yöntemlerimi tercih ederim.

Anladım hocam siz modladıgınız ISO'yu paylasmak için yapıyorsunuz.
Süperx Lite tarzı Update, Defender kaldırıp ve winsxs temizliği vs.
Ben kendim için yapıyorum.
Update ve Defender olmazsa olmaz.
Bu konuda forumda Hüseyin Uzunyayla namı diger Ognitorenks hoca yardımcı olabilir.
Bu işlerde en iyi yardımı tnctrden de alabilirsin
Bu konuda iyi adamlar var.
(İsmleri yanlış yazabilirim) uzun zaman oldu girmiyorum.
Forjest, motın, köylü, mrrush, delipedro06, emre28, v7eyda, kinkaze gibi ilk aklıma gelenler
Ben mesela butür yaparsam muhtemelen winreducer kullanırdım herhalde.
Kolay gelsin👍

Anladım hocam siz modladıgınız ISO'yu paylasmak için yapıyorsunuz.
Süperx Lite tarzı Update, Defender kaldırıp ve winsxs temizliği vs.
ben kendim için yapıyorum.
Update ve Defender olmazsa olmaz.
Bu konuda forumda Hüseyin uzunyayla namı diger ognitorenks hoca yardımcı olabilir.
Bu işlerde en iyi yardımı tnctrden de alabilirsin.
Bu konuda iyi adamlar var.
(İsmleri yanlış yazabilirim) uzun zaman oldu girmiyorum.
Forjest, motın, köylü, mrrush, delipedro06, emre28, v7eyda, kinkaze gibi ilk aklıma gelenler.
Ben mesela butür yaparsam muhtemelen winreducer kullanırdım herhalde.
Kolay gelsin👍

Hayır paylaşmak için yapmıyorum örnek olarak onu gösterdim orada yapılanlarla aynı şeyi yaptığımı göstermek için paylaştım yoksa onu paylaşmak istiyor olsaydım ona özel bir konu açabilirdim. Siz beni çok yanlış anladınız.

Hayır paylaşmak için yapmıyorum örnek olarak onu gösterdim orada yapılanlarla aynı şeyi yaptığımı göstermek için paylaştım yoksa onu paylaşmak istiyor olsaydım ona özel bir konu açabilirdim. Siz beni çok yanlış anladınız.

Proje ve OS vs ismi görünce ben genel anlamda degerlendirdim😁
Stabil hale getirmek uzun zaman ve emek istiyor.
Tekrardan kolaylıklar👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı