E eymenus_er Hectopat Katılım 5 Ekim 2020 Mesajlar 198 Çözümler 1 Daha fazla Cinsiyet Erkek 1 Ağustos 2021 #1 Arduino UNO'da seri port ekranını açmaya çalışdığımda portun meşgul olduğunu söylüyor. Projem için hatayı çözmem lazım. Dosya Ekleri 1627810497704.png 178 KB · Görüntüleme: 222 Son düzenleyen: Moderatör: 1 Ağustos 2021
Arduino UNO'da seri port ekranını açmaya çalışdığımda portun meşgul olduğunu söylüyor. Projem için hatayı çözmem lazım.
KS KS E eymenus_er Hectopat Katılım 5 Ekim 2020 Mesajlar 198 Çözümler 1 Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Ağustos 2021 #11 Şefik Mert dedi: LCD ekranın kontrast ayarı potansiyometresini kullanmayı dener misiniz? Arduino açık kaynak donanımlı olduğu için klon üretimi yapılabilir. Ancak piyasadaki çoğu Arduino zaten klondur ve klon olması çoğunlukla sorun teşkil etmez. Klon olması ile alakalı değildir bence. Genişletmek için tıkla... Konstart ayarını yaptım ekranda mavi ışık var yazı yok kodlamadada sıkıntı yok error da vermiyor. Artı 0 Eksi
Şefik Mert dedi: LCD ekranın kontrast ayarı potansiyometresini kullanmayı dener misiniz? Arduino açık kaynak donanımlı olduğu için klon üretimi yapılabilir. Ancak piyasadaki çoğu Arduino zaten klondur ve klon olması çoğunlukla sorun teşkil etmez. Klon olması ile alakalı değildir bence. Genişletmek için tıkla... Konstart ayarını yaptım ekranda mavi ışık var yazı yok kodlamadada sıkıntı yok error da vermiyor.
Ş Şefik Mert Hectopat Katılım 23 Aralık 2020 Mesajlar 916 Makaleler 2 Çözümler 16 Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Ağustos 2021 #12 LCD Ekran, pinlerinin yazılıma göre Arduino'ya doğru bağlı ve ekrana doğru lehimlenmiş olduğundan emin olmanızı tavsiye ederim. Artı 0 Eksi
LCD Ekran, pinlerinin yazılıma göre Arduino'ya doğru bağlı ve ekrana doğru lehimlenmiş olduğundan emin olmanızı tavsiye ederim.
KS KS E eymenus_er Hectopat Katılım 5 Ekim 2020 Mesajlar 198 Çözümler 1 Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Ağustos 2021 #13 Şefik Mert dedi: LCD ekran, pinlerinin yazılıma göre Arduino'ya doğru bağlı ve ekrana doğru lehimlenmiş olduğundan emin olmanızı tavsiye ederim. Genişletmek için tıkla... Şöyle altında ı2C mödülü bağlı yani 4 pinle işi hallediyorum. Scl pinleride Arduino'da mevcut ve lehimli geldi. Artı 0 Eksi
Şefik Mert dedi: LCD ekran, pinlerinin yazılıma göre Arduino'ya doğru bağlı ve ekrana doğru lehimlenmiş olduğundan emin olmanızı tavsiye ederim. Genişletmek için tıkla... Şöyle altında ı2C mödülü bağlı yani 4 pinle işi hallediyorum. Scl pinleride Arduino'da mevcut ve lehimli geldi.
Ş Şefik Mert Hectopat Katılım 23 Aralık 2020 Mesajlar 916 Makaleler 2 Çözümler 16 Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Ağustos 2021 #14 eymenus_er dedi: Şöyle altında ı2C mödülü bağlı yani 4 pinle işi hallediyorum. Scl pinleride Arduino'da mevcut ve lehimli geldi. Genişletmek için tıkla... Belki bu video işinize yarayabilir. Malesef I2C haberleşme hakkında bilgi sahibi değilim. Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et Artı 0 Eksi
eymenus_er dedi: Şöyle altında ı2C mödülü bağlı yani 4 pinle işi hallediyorum. Scl pinleride Arduino'da mevcut ve lehimli geldi. Genişletmek için tıkla... Belki bu video işinize yarayabilir. Malesef I2C haberleşme hakkında bilgi sahibi değilim. Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et
KS KS E eymenus_er Hectopat Katılım 5 Ekim 2020 Mesajlar 198 Çözümler 1 Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Ağustos 2021 #15 Şefik Mert dedi: Belki bu video işinize yarayabilir. Maalesef ı2C haberleşme hakkında bilgi sahibi değilim. Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et Genişletmek için tıkla... Bende bu videodan yaptım zaten aynı modül ama yazı çıkmıyor. Artı 0 Eksi
Şefik Mert dedi: Belki bu video işinize yarayabilir. Maalesef ı2C haberleşme hakkında bilgi sahibi değilim. Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et Genişletmek için tıkla... Bende bu videodan yaptım zaten aynı modül ama yazı çıkmıyor.