Arduino değişkenleri nasıl hafızada tutturulur?

Mçınar

Kilopat
Arduino ESP8266 ile RTC üzerinden alarm devresi yapmaya çalışıyorum. Butona tıklandığında 1 sene sonrasına alarm kuruyorum ama örneğin elektrik kesintisi oldu. Bu butona bastığımız değerler sıfırlanıyor bunu nasıl hafızada tutturabiliriz? RTC'de zaman sayarken hafızada tutma var mı? Üzerinde nasıl olsa pilimiz var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kural olarak siz silene kadar orada kalmalı. Ama Ssz elektrik kesilince saat bilgisini depolamazsınız(Doğal olarak). Bunun yerine RTC'ye kaliteli bir pil takın.

Kural olarak siz silene kadar orada kalmalı. Ama ssz elektrik kesilince saat bilgisini depolamazsınız(doğal olarak). Bunun yerine RTC'ye kaliteli bir pil takın.

Hocam butona bastığım anda ay ve yıl değerini değişkenden hafızaya alacak.
Yukarıdaki eeprom makaleden kafam karıştı kolay bir örnek yok mu hocam?

Son düzenleme:
Normal çünkü siz ESP8266'i muhtemelen Arduino'nun kütüphaneleri ile kullanıyorsunuz, yukarıdaki yazı ise "AVR" tabanlı olan Arduino ve türevleri için geçerli. EEPROM daha önce hiç kullanmadığım için bir bilgim yok ama muhtemelen aynılardır. Sizin araştırmanız, lazım eğer İngilizce sizin için sıkıntılıysa burada size yardım edebilirim.

Normal çünkü siz ESP8266'i muhtemelen Arduino'nun kütüphaneleri ile kullanıyorsunuz, yukarıdaki yazı ise "AVR" tabanlı olan Arduino ve türevleri için geçerli. EEPROM daha önce hiç kullanmadığım için bir bilgim yok ama muhtemelen aynılardır. Sizin araştırmanız, lazım eğer İngilizce sizin için sıkıntılıysa burada size yardım edebilirim.

_________________________________________KONU_GÜNCEL___________________________________________
Hocam biraz baktım ama yine tam anlam veremedim ,
butona basıldığı anda ay ve yıl değerini sabit olarak alıyorum. lakin arduino elektrik gittiğinde bu değerler sıfırlanıyor burada eeprom kullanmam lazım sadece 2 tane sabit değişkenim var bunları eeprom yardımıyla hafızada nasıl tutabilirim yardım eder misiniz ???

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı