Affansen Kilopat Katılım 17 Nisan 2020 Mesajlar 4.761 Makaleler 1 Çözümler 29 1 Ekim 2020 #1 I2C pinleri ile A5-A6 pinleri aynı anda kullanılabilir mi? Analog pinlerine röle bağlamayı düşünüyorum. HIGH-LOW olacak yani. Birbiri ile çakışabilir mi? @Utku Oktay @cengover_ekin @Jelly Beanci
I2C pinleri ile A5-A6 pinleri aynı anda kullanılabilir mi? Analog pinlerine röle bağlamayı düşünüyorum. HIGH-LOW olacak yani. Birbiri ile çakışabilir mi? @Utku Oktay @cengover_ekin @Jelly Beanci
SideWinder Petapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 2 Haziran 2015 Mesajlar 14.289 Makaleler 110 Çözümler 121 1 Ekim 2020 #2 Röle dijital pinde çalışmak için daha uygun. Ben dijital pinleri kullanarak bir çok uygulama yaptım. Ayrıca I2C'yi LCD ekran için kullanacaksan, çakışma olmaz. Son düzenleyen: Moderatör: 1 Ekim 2020 Artı 0 Eksi
Röle dijital pinde çalışmak için daha uygun. Ben dijital pinleri kullanarak bir çok uygulama yaptım. Ayrıca I2C'yi LCD ekran için kullanacaksan, çakışma olmaz.
KS KS Affansen Kilopat Katılım 17 Nisan 2020 Mesajlar 4.761 Makaleler 1 Çözümler 29 1 Ekim 2020 #3 İbrahim Zdemir dedi: Röle dijital pinde çalışmak için daha uygun. Ben dijital binleri kullanarak bir çok uygulama yaptım. Genişletmek için tıkla... Dijital'e pin kalmadı. Artı 0 Eksi
İbrahim Zdemir dedi: Röle dijital pinde çalışmak için daha uygun. Ben dijital binleri kullanarak bir çok uygulama yaptım. Genişletmek için tıkla... Dijital'e pin kalmadı.
SideWinder Petapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 2 Haziran 2015 Mesajlar 14.289 Makaleler 110 Çözümler 121 1 Ekim 2020 #4 Affansen dedi: Dijital'e pin kalmadı. Genişletmek için tıkla... Analog ile çalışacağını sanmıyorum rölenin. UNO mu kullanıyorsunuz, nasıl yer kalmaz? Artı 0 Eksi
Affansen dedi: Dijital'e pin kalmadı. Genişletmek için tıkla... Analog ile çalışacağını sanmıyorum rölenin. UNO mu kullanıyorsunuz, nasıl yer kalmaz?
A Alpha Centauri Megapat Zamanın Tanığı Katılım 25 Şubat 2016 Mesajlar 3.554 Makaleler 4 Çözümler 89 1 Ekim 2020 #5 Maalesef. I2C'nin SDA ve SCL pinleri A4 ve A5 ile paralel. Şemada öyle. I2C başlarsa o pini başka şeyler için kullanamazsınız. https://www.arduino.cc/en/uploads/Main/Arduino_Uno_Rev3-schematic.pdf Artı 0 Eksi
Maalesef. I2C'nin SDA ve SCL pinleri A4 ve A5 ile paralel. Şemada öyle. I2C başlarsa o pini başka şeyler için kullanamazsınız. https://www.arduino.cc/en/uploads/Main/Arduino_Uno_Rev3-schematic.pdf
KS KS Affansen Kilopat Katılım 17 Nisan 2020 Mesajlar 4.761 Makaleler 1 Çözümler 29 1 Ekim 2020 #6 İbrahim Zdemir dedi: Analog ile çalışacağını sanmıyorum rölenin. UNO mu kullanıyorsunuz, nasıl yer kalmaz? Genişletmek için tıkla... Analoglar da HIGH oluyor diye biliyorum. Yer kalmadı, motor sürücü 6 tane pin kaplıyor. Utku Oktay dedi: Maalesef. I2C'nin SDA ve SCL pinleri A4 ve A5 ile paralel. Şemada öyle. I2C başlarsa o pini başka şeyler için kullanamazsınız. https://www.arduino.cc/en/uploads/Main/Arduino_Uno_Rev3-schematic.pdf Genişletmek için tıkla... Yani HIGH-LOW yaptığımızda sorun mu çıkarır? Artı 0 Eksi
İbrahim Zdemir dedi: Analog ile çalışacağını sanmıyorum rölenin. UNO mu kullanıyorsunuz, nasıl yer kalmaz? Genişletmek için tıkla... Analoglar da HIGH oluyor diye biliyorum. Yer kalmadı, motor sürücü 6 tane pin kaplıyor. Utku Oktay dedi: Maalesef. I2C'nin SDA ve SCL pinleri A4 ve A5 ile paralel. Şemada öyle. I2C başlarsa o pini başka şeyler için kullanamazsınız. https://www.arduino.cc/en/uploads/Main/Arduino_Uno_Rev3-schematic.pdf Genişletmek için tıkla... Yani HIGH-LOW yaptığımızda sorun mu çıkarır?
A Alpha Centauri Megapat Zamanın Tanığı Katılım 25 Şubat 2016 Mesajlar 3.554 Makaleler 4 Çözümler 89 1 Ekim 2020 #7 Affansen dedi: Yani HIGH-LOW yaptığımızda sorun mu çıkarır? Genişletmek için tıkla... Denemedim ama herhalde çalışmaz gibi. Sıkıntı da çıkabilir tabii. Bu arada şimdi fark ettim, A6 demişsiniz ancak A6 Uno'da yok. Hangi kartı kullanıyorsunuz? Ben Uno için yazmıştım üsttekileri. Artı 0 Eksi
Affansen dedi: Yani HIGH-LOW yaptığımızda sorun mu çıkarır? Genişletmek için tıkla... Denemedim ama herhalde çalışmaz gibi. Sıkıntı da çıkabilir tabii. Bu arada şimdi fark ettim, A6 demişsiniz ancak A6 Uno'da yok. Hangi kartı kullanıyorsunuz? Ben Uno için yazmıştım üsttekileri.
SideWinder Petapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 2 Haziran 2015 Mesajlar 14.289 Makaleler 110 Çözümler 121 1 Ekim 2020 #8 I2C'yi LCD için mi kullanacaksınız? I2C kartı var, bir de portu var. Ayrıca yeniden baktım. Analog pinleri, relay için HIGH/LOW olarak kullanabilirsin, atlamışım burayı. Ancak ben hâlâ I2C'yi ne için kullanacağına takıldım. Artı 0 Eksi
I2C'yi LCD için mi kullanacaksınız? I2C kartı var, bir de portu var. Ayrıca yeniden baktım. Analog pinleri, relay için HIGH/LOW olarak kullanabilirsin, atlamışım burayı. Ancak ben hâlâ I2C'yi ne için kullanacağına takıldım.
KS KS Affansen Kilopat Katılım 17 Nisan 2020 Mesajlar 4.761 Makaleler 1 Çözümler 29 1 Ekim 2020 #9 Utku Oktay dedi: Denemedim ama herhalde çalışmaz gibi. Sıkıntı da çıkabilir tabii. Bu arada şimdi fark ettim, A6 demişsiniz ancak A6 Uno'da yok. Hangi kartı kullanıyorsunuz? Ben Uno için yazmıştım üsttekileri. Genişletmek için tıkla... A5 pardon. Şaşırdım bir an. İbrahim Zdemir dedi: I2C'yi LCD için mi kullanacaksınız? I2C kartı var, bir de portu var. Ayrıca yeniden baktım. Analog pinleri, relay için HIGH/LOW olarak kullanabilirsin, atlamışım burayı. Ancak ben hâlâ I2C'yi ne için kullanacağına takıldım. Genişletmek için tıkla... LCD için. SDA ve SDC pinlerine bağlayacağım. Konu dışı ama, bir sorum olacak. Nodemcu Lolin Esp8266 Geliştirme Kartı V3 - Ch340 Chip Fiyatları ve Özellikleri Nodemcu Lolin Esp8266 Geliştirme Kartı V3 - Ch340 Chip en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al. urun.n11.com @İbrahim Zdemir bu kartı kullanıyordu galiba. Memnun musunuz? Artı 0 Eksi
Utku Oktay dedi: Denemedim ama herhalde çalışmaz gibi. Sıkıntı da çıkabilir tabii. Bu arada şimdi fark ettim, A6 demişsiniz ancak A6 Uno'da yok. Hangi kartı kullanıyorsunuz? Ben Uno için yazmıştım üsttekileri. Genişletmek için tıkla... A5 pardon. Şaşırdım bir an. İbrahim Zdemir dedi: I2C'yi LCD için mi kullanacaksınız? I2C kartı var, bir de portu var. Ayrıca yeniden baktım. Analog pinleri, relay için HIGH/LOW olarak kullanabilirsin, atlamışım burayı. Ancak ben hâlâ I2C'yi ne için kullanacağına takıldım. Genişletmek için tıkla... LCD için. SDA ve SDC pinlerine bağlayacağım. Konu dışı ama, bir sorum olacak. Nodemcu Lolin Esp8266 Geliştirme Kartı V3 - Ch340 Chip Fiyatları ve Özellikleri Nodemcu Lolin Esp8266 Geliştirme Kartı V3 - Ch340 Chip en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al. urun.n11.com @İbrahim Zdemir bu kartı kullanıyordu galiba. Memnun musunuz?
SideWinder Petapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 2 Haziran 2015 Mesajlar 14.289 Makaleler 110 Çözümler 121 1 Ekim 2020 #10 Evet, memnunum. Birçok projemde kullanıyorum. Artı 0 Eksi