Arduino ile direksiyon seti için hangi yöntemleri kullanabilirim?

157134

Kilopat
Makaleler
3
Uzun zamandır direksiyon seti yapmak istiyorum. Bunun için en uygun fiyatlı yöntemi arıyorum.

Dişli yöntemi hoşuma gitti ancak 3D yazıcıdan basma kısmı biraz sıkıntılı. Kendi 3D yazıcım yok ve bu servisi yapan şirketler çok pahalı fiyat çıkarıyorlar. Bu fiyata direk encoder almak daha mantıklı geliyor. Bu yüzden bu fikri rafa kaldırdım.

Yazıcıdan çıkma encoder ile yapmak en çok hoşuma giden fikir açıkçası ama bozuk yazıcı bulabilir miyim bilmiyorum. Ayrıca demir çubukla gelmesi benim için işleri kolaylaştırır. Eğer yazıcı bulursam büyük ihtimalle bu şekilde yapacağım.

Çok turlu potansiyometre en ısınamadığım fikir. Aslında başta bunda yapmayı düşünüyordum ama gerek çok fazla dönmesi, gerekse çok titremesi yüzünden bunu da eledim.

FFB kısmını yayla yapabilirsem yaparım. Yapamazsam fiyatı çok arttıracağı için düşünmüyorum.

Vites işi kolay diye düşünüyorum. O yüzden değinmeyeceğim.

Pedallar da aslında kolay ama nasıl bir sistem yapacağımı kestiremedim tam. Deneye deneye yapılır bence bu da.

Sizin bu konuda tavsiyeleriniz neler? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pedallar da aslında kolay ama nasıl bir sistem yapacağımı kestiremedim tam. Deneye deneye yapılır bence bu da.

Sizin bu konuda tavsiyeleriniz neler? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Gamepad triggerlarının çalışma presnsibini kopyalayabilirsin, teknik olarak aynı şeyin daha büyüğü zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sanayiden ucuza gerçek bir direksiyon bulursan efsane olur bence :D
Sistemi yaparsam direksiyon kolay. 🙂

Pedallar için potansiyometre kullanabilirsiniz. Yaylı ve dişli bir sistemle gayet iş görür.

FFB olmadan yapmayın ama. Hiçbir şey anlamazsınız elinizdeki üründen.
Bakacağım şimdilik, olmazsa alırım bir motor yapmayı denerim.

Bunları izledim. İlge İpek'in ki fazla pahalı, diğerleri de iyi anlatamıyor diye düşünüyorum.

Merhaba öncelikle @mustaine teşekkürler. :)

Ben bit pazarından 180 derece direksiyon alıp onu yaptım, güzel oldu. Siz de Letgo'dan alıp yapabilirsiniz. Malzeme olarak soruyorsanız onda da yardımcı olabilirim. Önce nasıl yapılacağı karar verilmeli.

Merhaba öncelikle @mustaine teşekkürler. :)

Ben bit pazarından 180 derece direksiyon alıp onu yaptım, güzel oldu. Siz de Letgo'dan alıp yapabilirsiniz. Malzeme olarak soruyorsanız onda da yardımcı olabilirim. Önce nasıl yapılacağı karar verilmeli.
Bakayım bir fiyatlarına. Ona göre bir karar veririm. Hangisi daha maliyetli olur bu arada? Bir de FFB yapmak istersem motoru yerleştirmek sıkıntı olacak sanırım. FFB olmadan hissiyat nasıl?

Kendim yapmaya karar verdim. 2. eller çok pahalı. @Affansen

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı